ZVEZDE ŽRTVE HAKERA: Tužićemo svakog ko objavi gole slike!
Foto: Fonet Ap

Napad na privatnost

ZVEZDE ŽRTVE HAKERA: Tužićemo svakog ko objavi gole slike!

Pop kultura -
Vlasti su obaveštene i preduzeće sve neophodne radnje protiv svakog ko je postavio ukradene fotografije Dženifer Lorens rekao je njen PR

Fotografije nage američke glumice Dženifer Lorens kao i nekoliko drugih poznatih imena šoubiznisa procurilo je na internetu.

I dok pojedine zvezde tvrde da su fotografije, po svemu sudeći hakovane, lažne, druge su potvrdile njihovu autentičnost. Na golišavim slikama pored Lorens su još neka popularna imena poput Rijane, Kejt Apton, Selene Gomez i Kim Kardašijan.

Lorensin predstavnik za štampu je izjavio da će njegov tim podneti tužbu, ističući da je reč o "flagrantnom narušavanju privatnosti".

"Vlasti su obaveštene i preduzeće sve neophodne radnje protiv svakog ko je postavio ukradene fotografije Dženifer Lorens", dodao je on za sajlt TMZ.

Oglasila se i sama glumica koja je putem tvitera ironično poručila: "Onima koji gledaju u fotografije koje sam snimila pre nekoliko godina sa svojim mužem u privatnosti svog doma, nadam se da ste zadovoljni sobom".

"Znajući da su te fotografije davno izbrisane, mogu samo da zamislim koliki je napor bio potreban da se ovo uradi", navela je mlada glumica, dodajući da saoseća sa ostalim žrtvama.

Na listi obnaženih internet lepotica našle su se i Avril Lavinj, Kara Delavinj, Dženi Mekarti, Kejli Kuoko, Hilari Daf, Amber Herd, Hajden Panetjer i Kejt Bosvort. Zvezda hit serije "Glee" Beka Tobin se po svemu sudeći nije mnogo potresla zvog toga što se našla na ovom golišavom spisku, reagujući šalom putem tvitera: "Merry XXXmas".

"Ovo je očigledno neviđeno kršenje privatnosti našeg klijenta Kejt Apton. Nameravam da tužimo svakog ko kupi, objavi ili distribuira slike do kojih je treća osoba nelegalno došla", piše u saopštenju advokata Kejt Apton.

Kako prenosi BBC, još uvek se čeka na komentar kompanije Epl na tvrdnje da je osoba koja je ukrala fotografije došla do njih hakovanjem iCloud-a, njenog servisa za sigurnosno skladištenje i sinkronizaciju podataka.

Glumica Meri Elizabet Vinsted, koja je potvrdila da je žrtva hakera, napisala je na Tviteru koliko je ogorčena: "Svi vi koji gledate slike koje smo muž i ja napravili pre nekoliko godina nadam se da ste ponosni na sebe".

To those of you looking at photos I took with my husband years ago in the privacy of our home, hope you feel great about yourselves.

— Mary E. Winstead (@M_E_Winstead) August 31, 2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track