KOBNE GREŠKE NA FEJSBUKU: Ovo nikada ne smete da uradite!
Foto: Rojters

Na udaru hakera

KOBNE GREŠKE NA FEJSBUKU: Ovo nikada ne smete da uradite!

Tech -
Zbog sopstvene sigurnosti i sigurnosti vaše porodice, neke informacije nikada ne smete postaviti na društvenim mrežama

Nikada ne možete biti u potpunosti sigurni ko sve može videti vaše podatke na Fejsbuki i zato biste trebalo da budete oprezni.

Zbog sopstvene sigurnosti i sigurnosti vaše porodice neke informacije nikada ne smete da objavite.

1. Puni datum rođenja Kada navedete tačan datum rođenja, kradljivcima identiteta dajete jednu od najvažnijih informacija koju mogu da iskoriste za prevaru. Najbolje je da potpuno izostavite datum rođenja ili barem godinu.

2. Status vezeBilo bi najbolje da informaciju o tome jeste li u vezi ili ne zadržite za sebe.

3. Trenutna lokacijaMnogi ljudi vole da se taguju kako bi prijateljima pokazali gde se tačno nalaze. Problem je u tome što ste se tako baš svima otkrili da ste na primer na odmoru ili da niste u svojoj kući. Ako ste slučajno otkrili i koliko će trajati vaš put, postajete laka meta za lopove.

4. Ne otkrivajte da ste sami kod kućeVrlo je važno da roditelji upozore decu kako ne smeju u svojim statusima pisati da su sami kod kuće i bez nadzora. Uglavnom mislimo kako samo naši prijatelji mogu da pročitaju naše statuse, ali nikada ne znate ko je možda hakovao profil vaših prijatelja i tako dobio pristup vašim informacijama.

5. Ne objavljujte tagovane fotografije svoje dece Puno roditelja na Fejsbuku u tagovima na fotkama objavljuje puna imena svoje dece, a zatim na fotkama taguju rodbinu ili prijatelje. To je način na koji predatorima možete dati važne informacije o svom detetu koje bi mogli da iskoriste da dođu do njih. Ako objavljujete fotke svoje dece, ne dajite nikakvu informaciju uz fotke.

(Indeks.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track