Majkrosoft šalje nokiju u istoriju!
Foto: AP

Majkrosoft šalje nokiju u istoriju!

Tech -
novi smartfoni Majkrosofta više neće nositi naziv "nokija lumia" već "majkrosoft lumia", navodi se u saopštenju američke kompanije, koja je u aprilu ove godine kupila Nokijino odeljenje za proizvodnju mobilnih uređaja za 7,2 milijarde dolara

LONDON - Američki softverski gigant Majkrosoft (Microsoft) odlučio je da ime brenda Nokije pošalje u istoriju, manje od godinu dana od preuzimanja finskog proizvođača mobilnih telefona, javlja britanski javni servis "Bi-Bi-Si".

Naime, novi smartfoni Majkrosofta više neće nositi naziv "nokija lumia" već "majkrosoft lumia", navodi se u saopštenju američke kompanije, koja je u aprilu ove godine kupila Nokijino odeljenje za proizvodnju mobilnih uređaja za 7,2 milijarde dolara.

Najnovija odluka Majkrosofta dolazi uprkos tome što se ta američka kompanija obavezala da će tokom perioda od deset godina zadržati ime brenda Nokija za mobilne uređaje. Kako podseća "Bi-Bi-Si", Majkrosoft trenutno prolazi kroz veliku reorganizaciju poslovanja, nakon što je izvršni direktor kompanije, Satja Nadela, u julu najavio ukidanje 18.000 radnih mesta širom sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track