SVAKA ČAST, MOMCI: Tri medalje za mlade programere iz Srbije

Veliki uspeh đaka

SVAKA ČAST, MOMCI: Tri medalje za mlade programere iz Srbije

Tech -
Srbiju je predstavljao i Andrej Ivašković, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, kome je malo nedostajalo do bronzane medalje

NOVI SAD - Gimnazijalci iz Srbije osvojili su dve srebrne medalje i jednu bronzanu na 26. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tajpeju u Tajvanu, saopštio je juče vođa ekipe Nikola Milosavljević.

Srebrne medalje osvojili su Dimitrije Erdeljan, učenik gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, i Marko Stanković, učenik gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu, a učenik iste niške gimnazije Ivan Stošić osvojio je bronzanu medalju, prenela je Beta.

Srbiju je predstavljao i Andrej Ivašković, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, kome je malo nedostajalo do bronzane medalje.

Ekipa Srbije za ovo takmičenje odabrana je posle niza takmičenja, koja uključuju kvalifikacije, okružno takmičenje, državno takmičenje i Srpsku informatičku olimpijadu kao završni stupanj.

Završne pripreme, u trajanju od sedam dana, održane su u Istraživačkoj stanici Petnica. Troškove puta na Međunarodnu informatičku olimpijadu finansiralo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

(A. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track