ZABELELA SE SRBIJA: Snega na putevima do 5 centimetara
Foto: Rojters

Vozači, oprez

ZABELELA SE SRBIJA: Snega na putevima do 5 centimetara

Srbija -
Bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put

BEOGRAD - Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima kolovozi su vlažni, a na državnim putevima snega ima do 5 centimetara, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".Snega od pet do 10 centimetara ima na državnim putevima Ovčar Banja - Čačak - Adrani (Kraljevo), Bačevci - Kosjerić - Požega - Arilje - Divljaka i Gornji Milanovac (Svračkovci) - Čačak.

Na državnom putu Pojate - Kruševac - Trstenik - Vraneši snega ima do pet centimetara, navodi se u saopštenju, uz savet vozačima da oprezno voze.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Kosova, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda i Kragujevca. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i upozorava da je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće stvaranje poledice.

Na pojedinim putnim pravcima važi zabrana za šlepere i kamione, na nekim ima odrona, a magle ima na pravcu Slovac - Ćelije.

JP "Putevi Srbije" skreće pažnju na prevoje i kritične deonice na putnim pravcima na kojima savetuje maksimalan oprez u vožnji i obavezno korišćeenje zimske opreme. To su pravci HE Đerdap - Tresibaba, Prevoj Tresibaba, HE Đerdap - Klokočevac, Golo brdo, Majdanpek - Bugarska granica (Mokranje), Prevoj Popadija, područje Majdanpeka, Paraćin - Zaječar - Vrška Čuka, Prevoj Čestobrodica, Valakonjsko brdo. Snega do pet centimetara ima i na prilazima graničnim prelazimagranica PZP Zaječar - Pirot i Kneževići - Borova glava - Kokin brod- Nova Varoš - Prijepolje - barski most (granica CG).

http://www.youtube.com/watch?v=BWJXRltitLg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja