ZABRINUTI: Hrvati se pitaju da li će igrati protiv Srbije?

ZABRINUTI: Hrvati se pitaju da li će igrati protiv Srbije?

Fudbal -
Hrvatski sportski portali spekulišu da će Srbija biti izbačena iz svih takmičenja zbog dešavanja u Kruševcu

ZAGREB - Dešavanja na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu tema je i u hrvatskim medijima. Žestok pritisak Engleza da se srpski fudbal kazni zbog rasizma "zabrinula" je Hrvate da li će uopšte igrati protiv "Orlova" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014.

Hrvatski portali prenosi brojne izjave iz Engleske u kojima se traži izbacivanje Srbije iz svih takmičenja.

"Engleze su još više razbesnele reakcije iz Srbije. U saopštenju FSS demantuje se da je na stadionu bilo ikakvih manifestacija rasizma, iako je masovno hukanje engleskim igračima jasno zabeleženo na videosnimcima. Šta više, FSS je pokušao da prebaci krivicu na provokacije iz gostujućih redova, navodeći da se (tamnoputi) fudbaler Deni Rouz 'krajnje neprimereno, nesportski i vulgarno' poneo prema publici.

Posle toga zavladala je prava histerija u ostrvskim medijima i gotovo svi komentatori u glas traže izbacivanje Srbije iz svih takmičenja pod ingerencijom UEFA, što naravno znači i iz kvalifikacija za SP u Brazilu. Jedan od najuticajnijih među njima, Džonatan Vilson, u svom tekstu za Gardijan pokušao je da bude glas razuma i upozorio da bi takvo izbacivanje odvelo srpski fudbal u potpunu izolaciju, te verojatno samo još produbilo problem i krizu u društvu koja se odražava i na fudbalu. On ističe da je većina ljubitelja fudbala u Srbiji osudila incident i da posledice moraju snositi oni koji su zaista odgovorni, a ne svi. Međutim, čak i on je priznao da bi izbacivanje moglo biti jedina preostala opcija, jer FSS odbija da preduzme bilo kakve mere, pa čak i da prizna da se incident dogodio", piše Tportal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track