ZADNJE VREME: Prostitutke nemaju posla pa daju popust!

Kriza, bato

ZADNJE VREME: Prostitutke nemaju posla pa daju popust!

Planeta -
Da nisam snizila cene, ne bih imala posla, kaže Engleskinja Debi koja sada ima tek dve-tri, a nekada je imala devet mušterija dnevno

LONDON - Stisla kriza!

Svetska ekonomska kriza trese sve grane privrede, a to su na svojoj koži osetile i prostitutke. Međutim, one su se dosetile kako da izađu na kraj sa trendom negativnog poslovanja i manjkom mušterija - rešile su da daju popust?!

Primera radi, Engleskinja Debi radi u svom stanu sa još dve-tri koleginice, a dnevno odradi dva do tri posla. To je malo s obzirom da je u isto vreme lane imala čak osam ili devet mušterija dnevno.

Da ne bi morala da zatvori radnju, odlučila se za sniženje cene. "Da nisam snizila cene, ne bih imala posla", kaže Debi.

Sličnu ekonomsku sudbinu doživela i eskort dama Vivijan koja tvrdi da je plaćanje za seks danas luksuz. I ona je, kaže, očajna pa zato nudi popust jer treba platiti račune, hranu, kredit za kuću... "Bolje je da spustim cene nego da ostanem bez mušterija", kaže poslovna pratilja. Inače, najveća konkurencija su im imigranti, studenti i oni koji su ostali bez posla.

Ekonomist

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track