ZAGREB BEOGRADU: Stiže pomoć za poplavljene
Foto: Tanjug

Za ugrožene

ZAGREB BEOGRADU: Stiže pomoć za poplavljene

Beograd -
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao da je lepo videti kamione na kojima, na primer, piše "Zagreb za Beograd:, "Zagreb za Banjaluku" ili "Zagreb za Županju"

ZAGREB - Iz Zagreba je danas krenuo konvoj humanitarne pomoći za najugroženija područja zahvaćena poplavama u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U konvoju je 20 kamiona s 350 tona pomoći Grada Zagreba, zagrebačkog Crvenog krsta i Karitasa Zagrebačke nadbiskupije. Konvoj je kreuo prema 13 lokacija i to u Srbiji (Beograd i Obrenovac), u BiH (Odžak, Orašje, Banjaluka, Doboj i Žepče) i u Hrvatskoj (Vinkovci, Županja, Požega, Slavonski Brod i Hrvatska Kostajnica). U konvoju se nalazi, među ostalim, hrana, voda, higijenske potrepštine za decu i odrasle, agegati, pumpe i lopate.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je da će kada se ljudi u ugroženim područjima usele u svoje kuće iz Zagreba krenuti još jedan konvoj. On je dodao da je lepo videti kamione na kojima, na primer, piše "Zagreb za Beograd:, "Zagreb za Banjaluku" ili "Zagreb za Županju".

Uz to, na sajtu hrvatskog Crvenog krsta danas je objavljeno da je do 25. maja na računima tog društva za pomoć stanovništvu BiH pogođenom poplavama prikupljeno 1,4 miliona kuna (184.000 evra), a za stanovnike Srbije oko 950.000 kuna (125.000 evra).Akcija prikupljanja novčane pomoći i dalje traje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track