ZAGREB: Hrvatski MiG-21 sa remonta iz Ukrajine stigao na kamionu!
Foto: MORH

Čekaju se ukrajinski tehničari

ZAGREB: Hrvatski MiG-21 sa remonta iz Ukrajine stigao na kamionu!

Planeta -
Drugi remontirani MIG 21 BIS krenuo je u petak iz Ukrajine i njegov dolazak u Hrvatsku očekuje se sredinom sledeće nedelje, a za preostala tri započela je priprema za transport u Hrvatsku

ZAGREB - Prvi avion MIG-21 BIS koji je bio na remontu u ukrajinskom Zavodu u Odesi, stigao je na zagrebački aerodrom Pleso i to tako što je preko mađarske granice u Hrvatsku ušao utovaren na dva kamiona.

U utorak, 15. aprila u Zagreb će stići i ukrajinski tim od 11 inženjera i tehničara koji će sa hrvatskim kolegama ponovo sastaviti avion i pripremiti sve za završna testiranja, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane (MORH), a prenosi Hina.

Drugi remontirani MIG 21 BIS krenuo je u petak iz Ukrajine i njegov dolazak u Hrvatsku očekuje se sredinom sledeće sedmice.

Ostala tri remontirana MIG-a uspešno su završila testiranja i u toku je njihova priprema za transport u Hrvatsku.

Tokom prošle sedmice u Ukrajini je testiran MIG dvosed koji će biti pripremljen za transport u Hrvatsku nakon završnih podešavanja, bojenja i pregleda remontne dokumentacije.

Kako podseća MORH, Ukrajina koja isporučuje avione odgovorna je za avione sve do potpisivanja dokumenta o završnom prijemu u Hrvatskoj.

U skladu sa ugovorom, MORH će platiti remontirane avione tek nakon njihovog završnog prijema u Zagrebu, uz primenu svih elemenata ugovora, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track