ZAJEČAR: Uhapšena 4 falsifikatora novca
Foto: Shutterstock

Akcija policije

ZAJEČAR: Uhapšena 4 falsifikatora novca

Crna Hronika -
Prilikom pretresa stana i drugih prostorija na pet lokacija u Zaječaru i Knjaževcu, i jednog vozila, pronađeno je i privremeno oduzeto oko 100 falsifikovanih deviznih i dinarskih novčanica, saopštila je policija

ZAJEČAR - Policijska uprava u Zaječaru saopštila je danas da su njeni pripadnici, u saradnji sa centrom Bezbednosno informativne agencije u tom gradu, uhapsili četiri osobe osumnjičene da su se bavile izradom, nabavkom i stavljanjem u opticaj falsifikovanog novca.

Kako je saopšteno, po nalogu Višeg javnog tužioca, određena je mera zadržavanja za T.B.(1981), T.S.(1958) iz Zaječara, R.V.(1962) i Z.M. (1978) iz Knjaževca.

"Prilikom pretresa stana i drugih prostorija na pet lokacija u Zaječaru i Knjaževcu, i jednog vozila, pronađeno je i privremeno oduzeto oko 100 falsifikovanih deviznih i dinarskih novčanica", navodi se u saopštenju.

Policija dodaje da je oduzeta i veća količina kompjuterske opreme za falsifikovanje novca, jedno vozilo, više mobilnih telefona i fotoaparata, više predmeta od metala nalik na zlato, veća količina pečata i dokumentacije za koje se sumnja da su falsifikati.

Osumnjičeni će uz odgovarajuću krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track