Zajedničko planiranje razvoja Vojvodine

Zajedničko planiranje razvoja Vojvodine

Srbija -
Bojan Pajtić i Verica Kalanović istakli da pokrajina i resorno ministarstvo treba da aktivno učestvuju, kao partneri, u zajedničkom planiranju ekonomskog lokalnog razvoja

NOVI SAD - U razgovoru predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića sa republičkom ministarkom za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Vericom Kalanović, danas u Novom Sadu, istaknuto je da pokrajina i resorno ministarstvo treba da aktivno učestvuju, kao partneri, u zajedničkom planiranju ekonomskog lokalnog razvoja za iduću godinu kao i da daju doprinos u stvaranju uslova za ravnomeran regionalni razvoj.

Tokom susreta u Vladi Vojvodine, razgovarano je o unapređivanju regionalnog razvoja kao i o saradnji svih nivoa vlasti, navedeno je na Internet stranici pokrajinske vlade. Pajtić je istakao da je Vlada Vojvodine zainteresovana za zajednički rad, koji treba da doprinese unapređivanju, kako Zakona o lokalnoj samoupravi, tako i po pitanju donošenja Nacionalnog plana regionalnog razvoja. Posebna pažnja posvećena je ostvarivanju infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života građana, poput izgradnje regionalnih saobraćajnica.

Izgradnja auto-puta koji sa jedne strane spaja Novi Sad, tunelom kroz Frušku goru, sa Rumom i Šapcem, a sa druge preko Zrenjanina sa rumunskom granicom i Temišvarom, jedan je od prioriteta Vlade Vojvodine. Pajtić je istakao da izgradnja te saobraćajnice daleko prevazilazi pokrajinski značaj i daje realne šanse za unapređivanje saobraćajne infrastrukture cele Srbije i približavanje naše zemlje EU.

Završetak regionalnih projekata Nacionalnog investicionog plana, kao i podrška međuregionalnom razvoju preko pretpristupnih fondova, gde je Vojvodina već uključena i definisanje Regionalnog centra za elementarne nepogode, biće ključne tačke predstojeće saradnje izmeđju pokrajinske administracije i republičkih organa, istaknuto je u razgovoru. Pajtić i ministarka Kalanović složili su se da je rešavanje ovih pitanja među prioritetima pođednako važnim za obe vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track