ŽALIO SE: Apelacioni sud u četvrtak razmatra presudu davitelju sa Medaka!

Traži smanjenje kazne

ŽALIO SE: Apelacioni sud u četvrtak razmatra presudu davitelju sa Medaka!

Crna Hronika -
Sudsko veće Apelacionog suda će razmatrati žalbu Aleksandra Šudnića na presudu kojom je on osuđen na 15 godina robije za ubistvo Stele Gundelj

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu zakazao je za četvrtak 17. oktobar sednicu na kojoj će razmatrati žalbe na presudu kojom je na 15 godina zatvora osuđen Aleksandar Šundić (23) zbog optužbi da je zimus brutalno zadavio svoju bivšu devojku, Stelu Gundelj (26).

Stela Gundelj (26) ubijena je 13. februara ove godine u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Medaković.Prema pisanju pojedinih medija, navodno je mesec dana pre ubistva raskinula ljubavnu vezu sa Šundićem.

Kazna na koju je Šundić osuđen prvostepenom presudom Višeg suda, je najviša zaprećena kazna po zakonu za krivično delo ubistvo

.Apelacioni sud može ovu presudu da potvrdi da je preinači ili da naloži da se suđenje ponovi.

Prilikom izricanja prvostepe presude sudija Milenko Cvijović rekao je da je 15 godina zatvora maksimalna zakonska kazna koju je mogao da izrekne za krivično delo ubistvo za koje je tužilaštvo optužilo Šundića.

Prethodno je u završnoj reči punomoćnik oštećenih tražio da se krivično delo prekvaifikuje u teško ubistvo, ali do toga nije došlo.Šundić se međutim u svojoj završnoj reči izvinuo porodici devojke koju je ubio, izjavio im saučešće i rekao da se kaje.

"Da mogu da je vratim dao bih svoj život za nju", rekao je Šundić.Šundić je prilikom saslušanja u istrazi u februaru ove godine pokušao samoubistvo kada je skočio kroz prozor zgrade suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track