ŽANDARM TUKAO GOSTE: Član Dikićevog obezbeđenja pretukao troje u niškom kafiću!
Foto: Dado Djilas

Pripadnik odreda Žandarmerije u pritvoru

ŽANDARM TUKAO GOSTE: Član Dikićevog obezbeđenja pretukao troje u niškom kafiću!

Crna Hronika -
Nenad M. (33) prebio dvojicu muškarca i ženu u kafiću „Proces“; Gosti se sporečkali sa kelnerom zbog porudžbine

NIŠ - Brutalno!Nenad M. (33), pripadnik niškog odreda Žandarmerije i član ličnog obezbeđenja doskorašnjeg komandanta te jedinice Bratislava Dikića, uhapšen je zbog sumnje da je u petak ujutro pretukao troje gostiju kafića „Proces“, u kojem Nenad M. radi kao obezbeđenje. Nakon obračuna Nenad M. je pobegao, ali je iste večeri uhapšen u svom stanu. On je inače jedan od 17 niških žandarma protiv kojih Služba unutrašnje kontrole MUP Srbije vodi istragu zbog sumnje da su umešani u zelenašenje, reketiranje i krivična dela sa elementima nasilja!Nokautirao devojkuDo incidenta je došlo ispred ulaza u kafić u Ulici 7. jula kada je Nenad M. više puta udario Katarinu P. (34), Aleksandra P. (27) i Nenada R. (27).- Dva para braće i sestara sedela su u kafiću do ranih jutarnjih sati, kada su tražili od konobara da ih posluži. On, međutim, nije hteo da primi porudžbinu rekavši im da je kraj radnog vremena. Usledila je svađa između gostiju i kelnera, posle čega je četvoro gostiju krenulo da napusti kafić. Međutim, pre nego što su izašli, konobar je telefonom pozvao Nenada M. i on je vrlo brzo stigao. Odmah se ustremio na goste, koji su još stajali ispred kafića. Jedna od žena stala je ispred Nenada kako bi zaštitila brata, a ovaj ju je udario pesnicom u lice i praktično je nokautirao! Zatim je nasrnuo i na njenog brata i pretukao ga - kaže naš izvor.Gluv za molbeMladić koji je bio u istom društvu pokušao je da smiri razjarenog žandarma.- Pitao je Nenada M. „Zašto mi tučeš druga?“, a to je ovom bilo dovoljno da se ustremi i na njega. Prestravljeni mladić je pokušao da pobegne, potrčao je prema Tvrđavi, ali ga je nakon petstotinak metara Nenad M. sustigao, uhvatio za vrat i praktično ga dovukao do kafića sve vreme ga udarajući! Teže posledice sprečila je policija, koja je stigla na mesto incidenta, ali je žandarm dotad već pobegao - saznajemo od naših izvora.Žrtve bez komentaraŽrtve Nenadovog iživljavanja nisu juče htele da daju izjave da se ne bi dodatno uznemiravale.- Živimo u inostranstvu i došli smo u Niš na odmor, a eto šta nam se desilo. Potreseni smo i ne želimo da pričamo - rekla je žena koju je udario Nenad M., a koja ima američko državljanstvo. Policija je saopštila da je troje napadnutih ljudi prošlo s lakim povredama i da je Nenadu M. određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Dikić: Ministar mi je dodelio NenadaBratislav Dikić, u čijem obezbeđenju se nalazi pritvoreni pripadnik Žandarmerije Nenad M., rekao je za Kurir da je obavešten o događaju u Nišu.- Operativno fizičko obezbeđenje moje porodice i mene, po naredbi ministra Ivice Dačića, radi Žandarmerija. Policijski službenik Nenad M. je u grupi koja brine o bezbednosti moje kuće i moje porodice u Nišu. Dodeljen mi je nakon što sam prestao da komandujem Žandarmerijom. Prema mojim informacijama, sporni događaj desio se u vreme kad Nenad M. nije bio u službi. Obavešten sam da su njega napala četvorica muškaraca i žena koja ima državljanstvo SAD, a nakon incidenta pripadnik Žandarmerije se javio u nišku policiju, gde je zadržan u pritvoru. Mislim da komandant Žandarmerije ima više informacija o ovom događaju, a mislim i da treba pustiti policiju da rasvetli šta se dogodilo i sačekati rezultate istrage - rekao je Dikić.(NA. S.)

ČINJENICEZločini niških žandarma tokom 2013. godine- novembar 2013 - Aleksandar Raičić ubio Vlastimira Nalića, kojem je dugovao novac zbog droge.- oktobar 2013 - Stanko Stojanović pucao pijan iz automobila u pokretu na Nišlijku A. D. jer je sporo vozila. Žena srećom nije povređena.- jun 2013 - Žandarm Miloš S. vozio sa 1,46 promila alkohola u krvi, a kad ga je patrola saobraćajne policije zaustavila, vređao ih je i pretio im.- januar 2013 - Pripadnici niškog odreda Žandarmerije ispitivani na poligrafu zbog sumnje da su umešani u ubistvo Đorđa Stojanovića, koji je stradao kada je ispod njegovog vozila aktivirana bomba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track