Žandarm ubio druga kojem je dugovao 2.000 evra za kokain!

U kakvoj zemlji živimo: Plaćamo ih da nas čuvaju, a oni ubijaju i diluju drogu

Žandarm ubio druga kojem je dugovao 2.000 evra za kokain!

Crna Hronika -
Družili se: Aleksandar Raičić (25) prodavao kokain za Vlastimira Nalića (25), dugogodišnjeg prijatelja, a posle svađe zbog duga u njega ispalio tri hica

NIŠ - Radili za Ajkulu?Pripadnik niškog odreda Žandarmerije Aleksandar Raičić (25), koji se sumnjiči da je ubio Nišliju Vlastimira Nalića (25), prodavao je drogu za ubijenog, a zločin je izvršio jer je Naliću ostao dužan 2.000 evra, prvi su rezultati istrage o likvidaciji u niškom predgrađu Donja Vrežina. Prema saznanjima Kurira, policija istražuje i vezu dvojice dilera s kriminalnom grupom Zorana Ajkovića Ajkule, zbog sumnje da su prodavali njihov kokain.Zajedno bili u graduRaičić je uhapšen na graničnom prelazu Mehov krš prilikom pokušaja da pobegne u Crnu Goru. On je prethodno Nalića, s kojim se družio godinama, upucao sa tri metka u njegovim kolima, u neposrednoj blizini svoje kuće.- Oni su te večeri zajedno bili u gradu, a onda je Nalić odvezao Raičića do njegove kuće. Tu je došlo do svađe jer je Nalić tražio od žandarma da mu isplati dug za drogu koju je ovaj za njega prodavao. Tokom sukoba žandarm je iz službenog pištolja u druga ispalio tri hica i ubio ga. Prema dosadašnjim saznanjima, on je Naliću, ali i drugim dilerima od kojih je uzimao kokain za prodaju, dugovao više od dve hiljade evra - kaže izvor Kurira.Kako saznajemo, Raičiću su u bekstvu pomogli prijatelji, takođe poznati kao dileri droge, kod kojih se sklonio neposredno nakon ubistva.- Ljiljana S. (40), Nikola S. (23) i Uroš B. (23) uhapšeni su zbog neprijavljivanja krivičnog dela i izvršioca - saopštila je niška policija.Prema našim saznanjima, žandarm Raičić bio je uživalac droge, zbog čega je imao problema na poslu. Takođe mu je zamerano što radi kao obezbeđenje u kafićima koji se povezuju sa članovima niških kriminalnih grupa, uključujući i porodicu Ajković.Bio pred otkazom- Drogiran je dolazio na posao. Iako su mu starešine skretale pažnju da prekine s tim pod pretnjom otkazom, nije odustajao. O njegovom ponašanju obaveštena je i komanda Žandarmerije u Beogradu. Spremao mu se otkaz, ali i hapšenje, zbog droge - kažu naši izvori.Iako je niška policija samo nekoliko sati nakon ubistva uspela da identifikuje i uhapsi ubicu Nalića, kako saznajemo, na ovaj slučaj još neće biti stavljena tačka.- U toku je intenzivan operativni rad, a u cilju utvrđivanja veze ovog događaja s kriminalnom grupom braće Ajković, s obzirom na to da sumnjamo da su obojica za njih radili. Pretpostavljamo da su bili na kraju lanca dilovanja narkotika u Nišu, a da su drogu dobijali od porodice Ajković - rekao je naš izvor.

Zločin je otkriven u sredu u 5.35... Nalić je ubijen nedaleko od kuće u kojoj stanuje ubica
Zločin je otkriven u sredu u 5.35... Nalić je ubijen nedaleko od kuće u kojoj stanuje ubica

Likvidiran... Vlastimir Nalić
Likvidiran... Vlastimir Nalić

Svađa pre zločina... Nalićev automobil u kom je ubijen
Svađa pre zločina... Nalićev automobil u kom je ubijen

Komandant ŽandarmerijeBOŽOVIĆ: ODGOVORNOST NIŠAKomandant Žandarmerije Milenko Božović kaže za Kurir da je Aleksandar Raičić od 2009. godine u niškom odredu jedinice.- Odmah po raspoređivanju uočeno je njegovo neprilagođeno ponašanje i remećenje radne discipline, zbog čega je disciplinski odgovarao 2011. Zbog takvog ponašanja psiholog ga je stalno nadzirao tri godine - kaže Božović, i dodaje da su imali saznanja da se privatno druži s osobama iz kriminogene sredine.Prema njegovim rečima, nakon podnošenja izveštaja Sektora unutrašnje kontrole uslediće utvrđivanje odgovornosti komandanta niškog odreda Žandarmerije.

Izrešetao, pa otišao u kafanu Kako saznajemo, Raičić je nakon ubistva Nalića otišao do kuće da se presvuče, a potom je pozvao prijatelja Uroša B. u kafanu na piće.- Zveknuo sam Vlastu. Sad moram da palim i nestanem na neko vreme - rekao je Raičić svom prijatelju Urošu B.Čim je identifikovan kao osumnjičeni, za Raičićem je pokrenuta opsežna potraga.- U Žandarmeriji su se organizovali da sami „počiste ispred svoje kuće“. Organizovana je specijalna akcija hvatanja begunca. Žandarmi su uglavnom znali gde se kretao njihov kolega i s kim se družio, što je pomoglo da mu brzo uđu u trag. Saznali su da namerava da ide u Crnu Goru, pa je Žandarmerija blokirala sve redovne i ilegalne prelaze, posebno prema Kosovu i Metohiji, jer je bilo saznanja da je krenuo u tom smeru. Kasno po podne Raičić je upao u klopku i savladan je pre nego što je mogao da pruži otpor - navodi sagovornik Kurira blizak Žandarmeriji.

Odred u NišuKOMANDA IGNORISALA UPOZORENJEKako saznaje Kurir, iz niškog odreda u komandu Žandarmerije u Beogradu 13. novembra stigla je beleška u kojoj se navodi da se sumnja da je Raičić član grupe Zorana Ajkovića i predlaže njegova suspenzija. Međutim, ovaj dopis ostao je u komandi, odakle je tek prekjuče, nakon što je Raičić počinio zločin, prosleđen Sektoru unutrašnje kontrole.

Pomogao učesnicima tučeVEĆ NA SUDUProtiv Raičića je pred niškim Osnovnim sudom u toku krivični postupak zbog neprijavljivanja izvršioca krivičnog dela. On je optužen da je prošle godine pomogao učesnicima tuče u kafiću „Doga“, gde je radio kao obezbeđenje, da se sakriju od policije. Kako se vidi iz toga sudskog predmeta, Raičić se vrlo retko pojavljivao na sudu, pa postupak još nije okončan.

ČinjeniceSVI INCIDENTI NIŠKE ŽANDARMERIJE- Stanko Stojanović (31) uhapšen je zbog sumnje da je u oktobru iz automobila u pokretu i pod dejstvom alkohola pucao na Nišlijku A. D. (35) jer je sporo vozila.- Miloš S. (26) priveden je u junu zbog sumnje da je vozio automobil sa 1,46 promila alkohola u krvi, a kada ga je policijska patrola zaustavila, pretio im je.- Pod izgovorom da su na vežbi, 30 pripadnika Žandarmerije su tri dana na teritoriji Gamzigradske banje, sa devet džipova, iskopavali zemljište na privatnim imanjima u potrazi za zlatom.- Mediji su pisali kako su žandarmi na jugu Srbije bili angažovani kao obezbeđenje lokala iako su fiktivno u isto vreme bili na službenoj dužnosti. Oni su za 50 evra po večeri obezbeđivali restorane, diskoteke i druge objekte.- Mediji su takođe pisali da se Bratislav Dikić, smenjeni komandant Žandarmerije, njegov brat Dragan i pojedini pripadnici jedinice sumnjiče za reketiranje, ucenjivanje, prisluškivanje i planiranje likvidacija u Nišu i na jugu Srbije.

Težak zločinUMEŠANI U UBISTVO STOJANOVIĆA?Pripadnici niškog odreda sumnjiče se za brojna krivična dela, a na teret im se stavlja i sumnja da su umešani u ubistvo Đorđa Stojanovića 27. januara.Stojanović je odlučio da progovori o njihovim kriminalnim radnjama. Detaljnu izjavu o tome dao je Sektoru unutrašnje kontrole samo šest dana pre pogibije. Međutim, do sada niko nije uhapšen zbog ovog zločina.

Žandarm-mafijaHAPŠENJE SPREČENO U APRILUPrema saznanjima Kurira, protiv pojedinih pripadnika niškog odreda Žandarmerije UKP je vodio istragu još 2011. godine u akciji „Sistem“. Međutim, i pored izveštaja predatih nadležnim službama, iz još nepoznatih razloga nije se stiglo dalje od obrade.- O žandarm-mafiji u Nišu već godinu dana istragu vodi i Sektor unutrašnje kontrole, koji je nadležnom niškom tužilaštvu još pre sedam meseci predao iscrpan izveštaj, ali i dokaze dovoljne da se nekolicini žandarma stave lisice na ruke. Akcija hapšenja planirana je za april ove godine, ali je ponovo iz neobjašnjivih razloga stigao nalog da se akcija obustavi do daljeg - kaže dobro obavešteni izvor Kurira i dodaje da je Unutrašnja kontrola, uprkos svemu, nastavila istragu.

http://www.youtube.com/watch?v=WheVJsJ7sLQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track