ZAPLENJENO KILOGRAM KOKAINA: Uhapšen bliski saradnik Luke Bojovića!
Foto: Fonet

Policija uhapsila saradnika vođe „zemunskog klana“

ZAPLENJENO KILOGRAM KOKAINA: Uhapšen bliski saradnik Luke Bojovića!

Crna Hronika -
Unosan biznis: Kod Aleksandra O. (35), zvanog Dejtona, nađena droga izuzetne čistoće, čija je ulična vrednost oko 40 miliona dinara
1 / 5

BEOGRAD - Klan se osipa!Beograđanin Aleksandar O. (35), zvani Dejtona, jedan od najbližih saradnika i prijatelja Luke Bojovića (41), uhapšen je u akciji beogradske policije u iznajmljenom stanu na Konjarniku. Kod njega je nađen kilogram čistog kokaina, čija vrednost miksovanjem dostiže oko 40 miliona dinara!Tri paketa- Nađeni kokain je izuzetnog kvaliteta, reč je o stoprocentno čistoj drogi. Od te količine miksovanjem bi moglo da se dobije oko pet kilograma droge za prodaju - kaže izvor Kurira iz istrage.Droga je, kako saznajemo, bila upakovana u dva mala i jedan veći paket, a policija je u stanu našla i zaplenila vagicu za precizno merenje.- Aleksandar važi za jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji se skoro dve godine nalazi u pritvoru u Španiji. Njegova uloga bila je da preuzima drogu i da je zatim drži u stanu i priprema za dalju prodaju - kaže naš izvor.Međutim, kako saznajemo, umesto da je čuva, osumnjičeni je deo droge prodao i novac zadržao za sebe.- Aleksandar O. je već godinama bio vozač Bojovićevih ljudi i deo tima koji obezbeđuje drogu i druge stvari. Uloga mu je bila ne samo da prebacuje drogu već i da preko granice prevozi druge stvari koje su potrebne grupi - kaže naš sagovornik.Branio se ćutanjemAleksandar O. vodio je posao iz stana u kojem je živeo sa suprugom i decom.- Nije se opirao tokom hapšenja i mirno je dozvolio da mu stave lisice na ruke. Određen mu je policijski pritvor do 48 sati, a tokom saslušanja u policiji branio se ćutanjem - navodi nas sagovornik. Aleksandar O. odranije je poznat policiji zbog bombaškog napada 1998. godine, kao i zbog pokušaja iznude 2009. Tad je od žrtve tražio 20.000 evra ili plac, a za to delo suđenje je u toku.

Luka Bojović pismima zastrašivao Simovića?!Zamenik tužioca za organizovani kriminal Jovica Jovanović predložio je juče da na suđenju Luki Bojoviću budu pročitana pisma nađena u stanu koji je on koristio pre hapšenja u Madridu, a iz kojih se vidi da je Luka zastrašivao optuženog Miloša Simovića i svedoke u postupku.- Na mene pritisak nije vršio Bojović, već tužilaštvo! Prebacili ste me u posebno odeljenje Zabele da služim kaznu, tamo gde porodica ne može da me dodirne, a deca da me zagrle - izneo je teške optužbe Simović.On je rekao da Bojović nije vršio pritisak na njegovu porodicu, kako tvrdi tužilaštvo.- Ne želim da ispadne da branim Bojovića jer smatram da prijatelj mog neprijatelja ne može da mi bude prijatelj. Rekao sam već da znam da su Vladimir Milisavljević i Sretko Kalinić hteli da me ubiju, a to su njegovi prijatelji, pa Bojović ne može da bude moj - rekao je Simović i citirao špansku poslovicu „I kad izdaja za mene radi, izdajica mi se gadi“.(J. S.)

Incident u „Busu“UHVATIO SINDI ZA ZADNJICUAleksandar O. privođen je i 1998. godine jer je s nekoliko prijatelja bacio tri bombe na diskoteku „Bus“ u Beogradu. Prilikom eksplozije dve osobe su povređene. Navodno, tad je bio ljut zato što ga je obezbeđenje izbacilo nakon što je za zadnjicu uhvatio Sindi iz grupe Models. To je iznerviralo vlasnika „Busa“ i obezbeđenje je Aleksandra izbacilo iz diskoteke. Zbog toga se vratio i bacio bombe na tada popularni klub.

Zašto DejtonaDOBIO NADIMAK PO MOTORUAleksandar je dobio nadimak Dejtona po marki motora koji je vozio.- On je na motoru u zemlji i preko granice prevozio sve što je grupi bilo potrebno - navodi naš izvor.

http://www.youtube.com/watch?v=f1vFXdqH7SM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja