Zaposleni PIO fonda protestovali ispred Vlade Srbije!
Foto: Printscreen Tanjug

Ne žele smanjenje plate za 30 posto

Zaposleni PIO fonda protestovali ispred Vlade Srbije!

Društvo -
Predsednica sindikata Ljliljana Kremić je rekla da očekuje da se danas konačno dođe do nekog zajedničkog zaključka i dogovora. Protest će, kako su najavili, trajati sve dok budu vođeni pregovori sa predstavnicima Vlade Srbije

BEOGRAD - Predstavnici Sindikata zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO), organizovali su danas protest pred Vladom Srbije zbog predloga da im plate budu smanjene 30 odsto.

Predsednica sindikata Ljliljana Kremić je rekla da očekuje da se danas konačno dođe do nekog zajedničkog zaključka i dogovora. Protest će, kako su najavili, trajati sve dok budu vođeni pregovori sa predstavnicima Vlade Srbije.

"Mi smo protest još ranije planirali i držimo se toga. Ovo je samo mali deo ljudi koji su ovde, a ukoliko danas ne bude postignut dogovor, za šta smatram da nema razloga, onda će uskoro biti već svi naši predstvnici iz Srbije u Beogradu", istakla je ona.

Kremić je izjavila da očekuje da će se naći rešenje.

"Da li će to biti izmena uredbe, ili nešto drugo, ne znam, ali mi immamo planove za sve. Samo da nas je neko saslušao i čuo šta mi to predlažemo i šta planirano, do ovoga ne bismo došli. Mi to tražimo već godinu i po dana, a niko nas nije udostojio prijema", rekla je predsednica sindikata.

Zasposlenih u PIO su u štrajku od 8. aprila, a danas pred vladom predstavnici Sindikata su, uz zvuke pištaljki, nosili transparente sa porukama "Danas manje 30 odsto, sutra manje još 15 odsto, a prekosutra šta", "Koliko košta vazduh i da li može da se jede".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track