Zar je ovo bezbedna auto-trka?

Ljubiša Tumbaković, Muhamed Zabija, tuča, Partizan

Zar je ovo bezbedna auto-trka?

Ostali sportovi -
ASK Kragujevac 1. i 2. septembra organizuje auto-trke na stazi oivičenoj banderama

KRAGUJEVAC - Ne daj bože da se ponovi Tara.Automobilski sportski klub Kragujevac 1. i 2. septembra organizovaće auto-trke u ovom gradu opterećen tragedijom koja se zbila prošlog vikenda, kada su Nikola Trišić (30) iz Bajine Bašte, njegova sestra Jovana (27) i Dragiša Jakovljević (47) iz Petrovca na Mlavi poginuli tokom brdske auto-trke na Tari. Podsetimo, Branimir Simić iz Bijeljine izleteo je vozilom sa staze i pokosio publiku pored puta!- Činimo sve da izbegnemo ovakav scenario. Doduše, i organizatori trke na Tari su se držali propisa, a videli ste šta se desilo. Automobilizam je opasan sport, tragedije su uvek moguće - kaže za Kurir Zoran Jovanović, predsednik ASK Kragujevac.Staza oko sajmišta u Kragujevcu, na kojoj će se voziti narednog vikenda, posebno je opasna jer nije trkačka već ulična, pa je okružena banderama, semaforima i raznim objektima.- Imamo iskustvo jer treći put organizujemo trku, znamo opasne tačke, a sada im posvećujemo dodatnu pažnju. Zone izletanja će biti maksimalno obezbeđene dodatnim gumama da bismo zaštitili vozače, a gledaoci neće imati pristup pojedinim sektorima kraj staze. Radnici obezbeđenja će, ako treba, biti i neprijatni u cilju zaštite gledalaca. Na tom delu ni travu nećemo kositi kako bismo publiku i prirodnim barijerama sprečili da priđu bliže - navodi Jovanović.Olakšavajuća okolnost je to što su boksovi za publiku mahom na uzvisinama kraj kragujevačke staze. Organizatori trke uzdaju se i u tradiciju, jer u prethodne dve godine ovde nije bilo ozbiljnijih incidenata.

Jovanović kaže da preduzima sve mere bezbednosti
Jovanović kaže da preduzima sve mere bezbednosti

Ovakvih scena bilo je upravo u Kragujevcu
Ovakvih scena bilo je upravo u Kragujevcu

Na stazi 60 vozačaNagrada grada Kragujevca vozi se za Otvoreni nacionalni šampionat Srbije na kružnoj stazi oko sajma dugoj 2.510 m. Prema najavi, u šest klasa nastupiće oko 60 vozača. U subotu 1. septembra na programu su i trening i trka, a dan kasnije voziće se samo trka.

U obezbeđenju 400 ljudiASK Kragujevac angažovaće oko 400 pripadnika obezbeđenja tokom trke. Prema rečima Zorana Jovanovića, o publici će brinuti oko 150 redara, veći broj policajaca i ljudi iz redova komunalne policije. Očekuje se da će dvodnevnom programu prisustvovati između 3.500 i 4.000 gledalaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track