Žarko Laušević dolazi u Srbiju!

Kurir otkriva

Žarko Laušević dolazi u Srbiju!

Stars -
Glumac posle punih 14 godina dolazi u Beograd kako bi lično doneo rukopis nastavka romana „Godina prođe, dan nikad“

Vraća se!Žarko Laušević planira da uskoro doputuje u Beograd kako bi lično predao rukopis nove knjige, odnosno nastavka romana „Godina prođe, dan nikad“, saznaje ekskluzivno Kurir.

- Žarko je rešio da posle 14 godina dođe u Srbiju! Nakon što je predsednik Boris Tadić doneo odluku o njegovom pomilovanju, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić mu prošlog decembra u Njujorku uručio srpski pasoš, odlučio je da uskoro doputuje, kako bi izdavaču predao rukopis nove knjige - otkriva za Kurir Žarkov prijatelj i dodaje:

- Mogao je i preko interneta da dostavi nastavak romana, ali želja da dođe je prevelika.

Oko Lauševićevog pomilovanja digla se velika prašina, pa su usledile polemike da li će se glumac uopšte usuditi da iskoristi pasoš koji mu je uručen i da li će ikada više i doći u zemlju čiji je državljanin.

Da podsetimo, Žarko je 31. jula 1993. godine iz pištolja CZ-99 ispred podgoričkog lokala „Epl“ ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića. Osuđen je na 15 godina zatvora, a kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu. Nakon što mi je Savezni sud ukinuo presudu, po ponovnom pretresu u februaru 1998. izrečena mu je kazna od četiri godine zatvora. Budući da je u tom trenutku već odležao četiri godine, pušten je na slobodu. Ubrzo potom se seli u Njujork.

(M. K. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track