Zasedao Socijalno-ekonomski savet

Nebojša Atanacković

Zasedao Socijalno-ekonomski savet

Društvo -
Pozitivno ocenjeno ukidanje odredbe da se naplaćuje kazna onim poslodavcima koji nisu na vreme uplatili sredstva u budžet

BEOGRAD - Socijalno-ekonomski savet na današnjoj sednici razmatrao je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom i mogućnost proširenog dejstva Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu, rekao je predsedavajući Nebojša Atanacković.

On je posle sednice rekao da je zaključeno da ministarstva rada i finansija zajednički razmotre primedbe Unija poslodavaca Srbije na taj nacrt nakon čega bi se ponovo našao na dnevnom redu.

Primedbe se odnose, kako je objasnio, na prosek plaćanja poslodavca za nezaposlenog invalida koji kako smatra UPS treba da bude manji od 50 odsto republičkog proseka ili da se određuje na osnovu proseka po sektorima.

Atanacković je rekao da je pozitivno ocenjeno ukidanje odredbe da se naplaćuje kazna onim poslodavcima koji nisu na vreme uplatili u budžet sredstva.

Savet će takođe zauzeti stav koji se odnosi na mogućnost proširenog dejstva Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu, dodao je on.

Zaključeno je da nisu dovoljno pravno obrađene neke tačke ovog ugovora, rekao je Atanacković.

Prema njegovim rečima, na današnjoj sednici nisu razmatrane planirane tačke dnevnog reda koje se odnose na budžet Srbije za 2013, stanje i probleme poslovanja u sektoru trgovine jer greškom nije poslat poziv ministru trgovine.O tome će biti reči na nekoj novoj sednici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja