Zašto muškarci i žene skidaju burme?
Foto: Kurir Štampano

Istraživanje

Zašto muškarci i žene skidaju burme?

Pop kultura -
Istraživanje, kojim je obuhvaćeno 2.000 ljudi, pokazalo je da pripadnici jačeg pola prsten "uklanjaju" najčešće pred izlazak, a dame posle svađe

Jedna britanska advokatska kancelarija odlučila je da proveri u kojim slučajevima i zašto muškarci i žene skidaju burmu?

Istraživanje, kojim je obuhvaćeno 2.000 ljudi, pokazalo je da pripadnici jačeg pola prsten "uklanjaju" najčešće pred izlazak, a dame posle svađe. Povod je, međutim, isti - oboje na taj način žele da povrede partnera ili da sebi dokažu da su još privlačni. Gotovo petina oženjenih priznala je ovaj "čin", dok je bilo i onih koji su se pravdali izgovorom da ih prsten steže.

Zanimljivo je da svaki osmi tip veruje da s burmom na ruci deluje dosadno, što važi i za žene, koje su primetile da tako manje izazivaju pažnju suprotnog pola. Ako je za utehu, nove generacije uglavnom ponosno nose venčani nakit.

"Burma na prstu je popularna kod mladih parova, pa skidanje prstena deluje kao prevara i uništava poverenje među parovima", istakao je advokat Kalil Anvar.

(Novosti.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track