ZASTRAŠUJUĆI ZLOČIN: Grupno silovali i obesili sestre
Foto: Beta Ap

Zverstvo u Indiji šokiralo svet

ZASTRAŠUJUĆI ZLOČIN: Grupno silovali i obesili sestre

Planeta -
Indijska policija saopštila je da je autopsijom utvrđeno da su devojke više puta grupno silovane pre smrti, do koje je došlo vešanjem, a tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su počinile strašan zločin

NJU DELHI - Užas.Svetska javnost je u stanju šoka nakon što su otkrivena tela dve Indijke - sestre od 14 i 15 godina, iz sela Katra u indijskoj državi Utar Pradeš, koje je grupa muškaraca, među kojima su bila najmanje dva policajca, brutalno silovala i zatim obesila o drvo manga. Zastrašujući prizor otkrili su meštani, koji su se potom okupili kod tela devojaka tiho protestujući zbog neaktivnosti organa vlasti, kojima je dva dana ranije bilo javljeno da su devojke nestale.Indijska policija saopštila je da je autopsijom utvrđeno da su devojke više puta grupno silovane pre smrti, do koje je došlo vešanjem, a tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su počinile strašan zločin.- Među osumnjičenima su dva policijska službenika - rekao je Atul Saksena, policijski zvaničnik.Devojke su pripadale Dalit zajednici, što znači da su se nalazile na dnu lestvice indijskog kastnog sistema. Njihov nestanak je prijavljen u utorak. Naime, one se nisu vratile kući više sati nakon što su otišle na obližnju poljanu da obave nuždu jer njihova porodica nema toalet.Inače, već duži period zabeleženi su slučajevi seksualnog zlostavljanja u toj zemlji - prema procenama, na svaka 22 minuta dogodi se jedno silovanje, a borci za prava žena tvrde da je i ta cifra umanjena.

Van pametiNAPASTVOVALI JE ŠIPKOMDecembra 2012, u indijskoj prestonici Nju Delhiju, šestorica monstruma silovali su devojku u autobusu, a zatim su to radili i šipkom, i tako joj naneli užasne povrede. Nesrećna devojka preminula je 13 dana kasnije. U Indiji je taj zločin izazvao proteste kojima je tražena zaštita za žene. Ubijena devojka postala je simbol borbe protiv silovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track