ZAVERA: Policijska mafija iskoristila doktorat da ruši Stefanovića
Foto: Fonet

Korumpirani policajci udarili na ministra

ZAVERA: Policijska mafija iskoristila doktorat da ruši Stefanovića

Politika -
Priča o plagijatu plasira se u trenutku kada se najavljuje smena policijskih generala i čišćenje delova MUP povezanih s mafijaškim strukturama

BEOGRAD - Fabrikovanje afere o plagijatu doktorske disertacije prvog čoveka MUP Nebojše Stefanovića pokušaj je policijske mafije da pošto-poto sačuva svoje pozicije u strahu od najavljene čistke, saznaje Kurir iz bezbednosnih izvora.Naime, kako primećuje naš izvor, indikativno je to što se priča o plagijatu „naprasno dešava“ u trenutku kada se danima najavljuje smena pojedinih policijskih generala, ali i čišćenje delova MUP povezanih s narko-klanovima i mafijom.- Nije Stefanović branio doktorat juče, već pre godinu dana. Sada kada je vlada sa Aleksandrom Vučićem na čelu jasno pokazala da će u policiji biti ozbiljnih rezova na svim nivoima mnogi gube tlo pod nogama, a tu je uporedo i istraga o iznudi ostavke premijera. Ideja im je da se iskoristi snažni pritisak akademske javnosti i političkih krugova i da se Stefanović doslovno osramoti i da se iznudi njegova ostavka. Samo po sebi to bi, bar na neko vreme, stopiralo planirane smene u MUP. Afera je fabrikovana jednim delom iz političkih krugova, ali su je korumpirani delovi policije iskoristili za svoje potrebe - otkriva izvor Kurira pozadinu priče o Stefanovićevoj doktorskoj disertaciji.Analitičar Dragomir Anđelković kaže da su optužbe na račun obrazovanja ministra policije perfidno smišljena priča, koja ima za cilj napad na Vladu i premijera Aleksandra Vučića.- U Rusiji za ovakve pokušaje smenjivanja visokih vladinih funkcionera postoji i termin „naučni atentat“, kada se preko obrazovanja pokušava iznuditi nečija ostavka. Treba istaći da su na delu sada i domaće političke stranke, ali i „strani faktor“, a sve je to vešto iskoristila policijska mafija kako bi sačuvala svoje pozicije - objašnjava Anđelković.

Poruka Rodoljuba Milovića NAČELNIK UKP STAO UZ MINISTRANačelnik UKP Rodoljub Milović kaže za Kurir da je ministru Stefanoviću nedavno rekao da će podneti predlog za svoje razrešenje po četvrti put.- Tačno sam znao da će da udare na ministra. Kažu mi je da je ministar pošten. Ministar mi kaže da, dok je on na ovom mestu, neće ulica biti ta koja smenjuje. O disertacijama, doktoratima malo znam, ali kao policajac znam da Stefanović ne treba da bude žrtva. Neka novi ministar bude istina jadne policije. Pa ja sam mnoge ispite polagao, znajući da su neki dobri ljudi ćutali o mom neznanju. Stefanović me podseća idejom i hrabrošću na Jočića. Papaje su neistina, istina i bol. On je to shvatio - kaže Milović i dodaje:- Nas, bre, ne boli politika. Istina je bolna. Čini mi se da je ministar za mesec dana shvatio ono što su drugima trebale godine mržnje i bol da našu decu zovu Papajice. I neka zna da ucene nude samo devojčice, ali neka zna ministar da u MUP rade i muškarčine - rekao je Milović.

Zoran BabićOVO JE NAPAD NA VLADU I VUČIĆAZoran Babić, šef poslaničkog kluba SNS, juče je na sednici Odbora za nauku, čija je tema bila upravo doktorat ministra policije, optužio Demokratsku stranku da vodi harangu protiv Vlade i premijera Aleksandra Vučića.- Borba na osnovu krivotvorenja, falsifikata je krivično delo, gospodo iz DS koji ste politizovali ovu temu, a to ste priznali sa željom da falsifikatom urušite ministra Stefanovića i Vladu Srbije - rekao je Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track