ZAVERA: Ružić ruši Ivicu Dačića
Foto: Zorana Jevtić

Sprema se prevrat u SPS

ZAVERA: Ružić ruši Ivicu Dačića

Politika -
Šef poslaničke grupe socijalista lobira da zauzme poziciju operativnog šefa, na kojoj je trenutno potpredsednik Žarko Obradović. Ružić želi smenu Mrkonjića, Obradovića i Bajatovića da bi ojačao svoju poziciju

BEOGRAD - Pokarambasili se oko fotelja.

Šef poslaničke grupe SPS Branko Ružić lobira u stranci da se u okviru rekonstrukcije Vlade smene funkcioneri i ministri Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović i Dušan Bajatović kako bi na taj način ojačao svoju poziciju i preuzeo rukovođenje strankom!

Ko drži konce u rukama

Ružić, kaže naš sagovornik, pikira da zauzme poziciju operativnog šefa, na kojoj je trenutno Obradović, pošto je predsednik stranke Ivica Dačić preokupiran premijerskim obavezama.

Sukob dve grupe

- Situacija se do te mere usijala da stranci preti raskol! S jedne strane imamo Ružića, koji je u naizgled dobrim odnosima s Dačićem i uz sebe ima omladinu SPS, a s druge - tri ministra koji su proteklih dana bili najviše na udaru javnosti, kao i starije članove koji ih podržavaju - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Ružić tiho bojkotuje svoje kolege ministre tako što se ne pojavljuje tamo gde su oni. Naravno, on o tome ne priča javno, ali nikad ne staje u njihovu odbranu.

Bojkot kolega

To je najočiglednije bilo kad se nije pojavio na tri protekle sednice Skupštine Srbije. Tada je Žarko Obradović branio set zakona o obrazovanju i praktično ga je ostavio na cedilu. Ružić je ipak šef poslaničke grupe i njegova je obaveza da bude na sednici - tvrdi naš izvor.

Naš sagovornik tvrdi da je Ružić nezadovoljan još od raspodele funkcija posle izbora.

- Posle izbora Ružiću je ponuđeno mesto državnog sekretara u Ministarstvu za omladinu i sport, što je on sa indignacijom odbio i zatražio višu poziciju. Najpre je tražio mesto predsednika Skupštine grada Beograda, a kad to nije prošlo, ponuđena mu je funkcija šefa poslaničkog kluba, koju je prihvatio, ali ambicija da bude na višoj poziciji nije se smanjila - tvrdi naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track