Završena grejna sezona

Beogradske elektrane

Završena grejna sezona

Beograd -
Beogradske elektrane će od 16. aprila do 3. maja isporučivati toplotnu energiju korisnicima samo u danima za koje RHMZ prognozira srednju dnevnu temperaturu manju od 12 stepeni Celzijusa

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" podseća da se prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu grejna sezona završava danas, 15. aprila.

Prema istoj odluci, "Beogradske elektrane" će od 16. aprila do 3. maja isporučivati toplotnu energiju korisnicima samo u danima za koje, kako se navodi, "u poslednjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu manju od 12 stepeni Celzijusa". To znači da će svi toplotni izvori "Beogradskih elektrana" od 16. aprila do 3. maja biti u potpunosti spremni da isporučuju toplotnu energiju svojim potrošačima ukoliko se ispune navedeni temperaturni uslovi.

Iako najveći u jugoistočnoj Evropi, sistem daljinskog grejanja Beograda funkcionisao je stabilno u grejnoj sezoni 2012/2013, u kojoj nije bilo većih kvarova. Usled poremećaja u snabdevanju prirodnim gasom zbog havarije na magistralnom gasovodu JP "Srbijagas", od 30. marta 2013. godine do danas toplotni izvori "Beogradskih elektrana" koriste alterantivno gorivo - mazut. Kako se navodi, zahvaljujući pravovremenoj reakciji i brzom prelasku na korišćenje ovog goriva, korisnici ni u ovom periodu nisu osetili prekide ili poremećaje u snabdevanju toplotnom energijom.

Od 4. maja "Beogradske elektrane" prelaze u fazu remonta, a u sklopu priprema sistema daljinskog grejanja za narednu grejnu sezonu - 2013/2014, navodi se u saopštenju JKP "Beogradske elektrane".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track