Završeni građevinski radovi na porodilištu u Preševu

Završeni građevinski radovi na porodilištu u Preševu

Srbija -
U prvoj fazi radova potrošeno je 50 miliona dinara, a u 2013. očekujem da bude obezbeđeno još 50 miliona koliko nedostaje za opremanje porodilišta, rekao predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković

PREŠEVO - Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković svečano je danas u Preševu označio završetak građevinskih radova na adaptaciji prostorija u lokalnom Domu zdravlja u kojima će biti smešteno vanbolničko porodilište.Stanković je izjavio da je u prvoj fazi radova, koji su bili građevinski, potrošeno 50 miliona dinara, a da očekuje da 2013. godine bude obezbeđeno još 50 miliona dinara koliko nedostaje za opremanje porodilišta.

"Za drugu fazu radova na vanbolničkom porodilištu već je obezbeđeno 30 miliona dinara, preostaje da se obezbedi još 20 miliona. Porodilište u Preševu će poboljšati kvalitet zdravstvene usluge i bolju zdravstvenu zaštitu za žene koje sada putuju po 50 kilometara na porođaj, a biće i novih zapošljavanja", kazao je Stanković.

Za prvu fazu građevinskih radova na vanbolničkom porodilištu u Preševu, koja je danas završena, Koordinaciono telo je obezbedilo 20 miliona dinara, još toliko obezbedilo je Ministarstvo zdravlja, dok je deset miliona dinara obezbedila opština.

Direktor Doma zdravlja u Preševu Bujar Zuljfiu izjavio je za agenciju Beta da je za građane opštine Preševo od najvećeg značaja to što će od 1990. godine, kada je sanitarna inspekcija zbog neadekvatnih uslova naložila da se zatvori porodilište, Preševo opet dobiti vanbolničko porodilište.

"Ono će biti smešteno u 800 kvadrata adaptiranih prostorija Doma zdravlja u Preševu, imaće porođajnu salu i sobe za pacijentkinje i bebe. Očekujemo da se kod nas porađaju pre svega žene iz Preševa, a možda i iz Bujanovca, koje su do sada odlazile na porođaj u Vranje ili u Gnjilane", kazao je Zuljfiu.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković prisustvovaće danas u Bujanovačkoj banji obeležavanju 12 godina od osnivanja Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu osnovano je 19. decembra 2000. godine u Bujanovcu nakon početka oružanih sukoba u tim opštinama između takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM) i združenih snaga bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track