ZAVRŠENI PROTESTI U PODGORICI: Povređeno više policajaca, privedeno 20 osoba!
Foto: Tanjug

Nemiri u glavnom gradu Crne Gore

ZAVRŠENI PROTESTI U PODGORICI: Povređeno više policajaca, privedeno 20 osoba!

Planeta -
Maskirani fantomkama i kapuljačama huligani su pokušali u više navrata da probiju zaštitnu ogradu postavljen ispred zgrade Vlade Crne Gore

PODGORICA - U Podgorici je danas privedeno dvadesetak učesnika protesta protiv vlasti, koji je organizovan preko društvene mreže Fejsbuk inspirisan dešavanjima u Bosni i Hercegovini (BiH), a tokom sukoba sa huliganima povređeno je više policajaca.

Protest oko 200 građana, uglavnom penzionera i radnika, koji su zahtevali smenu vlasti zbog korupcije i kriminala, počeo u 13 sati ispred Skupštine Crne Gore, da bi se mirna povorka uputila ka zgradi Vlade Crne Gore, gde je grupa huligana nasrnula na policiju.

Maskirani fantomkama i kapuljačama, oni su pokušali u više navrata da probiju zaštitnu ogradu postavljen ispred zgrade, a onda se kamenicama iz obližnjeg parka gađali policiju uz povike "Kerovi, kerovi" i pevajući pesmu "Štitite lopove, branite bogate, bijete narod za male pare".

Oni su kamenice bacali i na zgrade Vlade Crne Gore i ministarstva inostranih poslova i finansija. Policija je potom intervenisala suzavcem, potisnula ih ka parku. Policija je privela i desetak mirnih učesnika protesta, jer su seli na kolovoz jednog od glavnih bulevara u gradu i blokirali saobraćaj. Nekoliko grupa sa društvene mreže Fejsbuk pozvalo je građane da se danas okupe na protestu ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, podstaknuti dešavanjima u BiH.

Protest nije bio prijavljen policiji, a nije poznato ni ko su organizatori. Grupe koje su pozvale na proteste smatraju da se samo "radikalnim merama" može poboljšati sveukupno stanje u Crnoj Gori i da protestom traže smenu vlasti. Fejsbuk grupa koje pozivaju na proteste je nekoliko, a samo jedna od njih, "Revolucija u Crnoj Gori. Svi na ulice", broji više od 3.000 članova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja