ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Tužilaštvo traži pritvor za pljačkaše zlatara!
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Krali skupocene satove i zlato

ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Tužilaštvo traži pritvor za pljačkaše zlatara!

Crna Hronika -
Pritvor je predložen za Ivana Šteka, zvanog "Ćaćala", Ivana Vasileva, zvanog Icko, Stefana Cvetkovića, zvanog Cajs i Marka Markovića.Tužilaštvo za organizavi kriminal saslušalo je osumnjičene i predložilo sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor do 30 dana

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas sudu da četvorici osumnjičenih za pljačke juvelirnica po Evropi odredi pritvor, rečeno je u tom tužilaštvu.

Pritvor je predložen za Ivana Šteka, zvanog "Ćaćala", Ivana Vasileva, zvanog Icko, Stefana Cvetkovića, zvanog Cajs i Marka Markovića.Tužilaštvo za organizavi kriminal saslušalo je osumnjičene i predložilo sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor do 30 dana.

Protiv pripadnika ostalih 14 pripadnika te grupe koji su tokom 2013. godine uhapšeni u Nemačkoj i Šajcarskoj, postupci za pljačke tamošnjih zlatara vode se u tim državama.

Policija je juče u saradnji sa tužilaštvom za organizovani kriminal kao i policijskim službenicima Nemačke i Švajcarske uhapsila ovu četvoricu.Tokom 2013. godine, u više navrata, prilikom izvršenja razbojništva u juvelirnicama u Nemačkoj uhapšeno je 11 članova te organizovane kriminalne grupe.To su Milorad Đokić, Obrad Petrović, Duško Vićentić, Vladimir Petrović, Bojan Vasilev, Marko Samardžić, Zlatko Ajdanić, Vladimir Simeunović, Nikola Sparić i Aleksandar Pejić.U Švajcarskoj su procesuirana tri člana te organizovane kriminalne grupe.Reč je o Marku Resimiću, Savu Nikčeviću i Aleksandru Gavriloviću zvanom Kajzer.

Oni se sumnjiče da su u pljačkama juvelirnica, uz pretnju vatrenim oružjem, uzimali veće količine skupocenih ručnih satova i zlatnog nakita i tako protivpravno pribavili veliku imovinsku korist koju su međusobno delili u zavisnosti od uloge u organizovanoj kriminalnoj grupi.

Tako pribavljen novac su ulagali u kupovinu nekretnina, skupocenih automobila i lični u provod.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track