ZBOG BRADE IZGUBIO POSAO I PORODICU: Tužio Ameriku i dobio 1,2 miliona dolara!

Dobio presudu

ZBOG BRADE IZGUBIO POSAO I PORODICU: Tužio Ameriku i dobio 1,2 miliona dolara!

Ludi svet -
Rođeni Tunišanin radio je kao vozač autobusa, na održavanju tehnike za grejanje i hlađenje i ostale poslove
Ali Aboubaker, 56-godišnji naturalizovani Amerikanac iz Tunisa, otac četvoro dece, dobio je odštetu od 1,2 miliona dolara pošto je utvrđeno da je dobio otkaz zbog toga što je musliman sa dugom bradom, a što je njegove poslodavce podsećalo na "teroristu".Šest godina trajala je pravna bitka Aboubakera u američkoj saveznoj državi Mičigen. Rođeni Tunišanin radio je kao vozač autobusa, na održavanju tehnike za grejanje i hlađenje i ostale poslove.
Ovaj diplomirani inženjer savesno je radio svoj posao za šta je više puta pohvaljivan i nagrađivan. On je u toj firmi radio 1991. i radio je sve do 2008, kada je došao novi upravnik, kada je Ali u nekoliko navrata bio diskirminisan nakon čega je dobio otkaz i nije bio u mogućnosti aplicirati za drugi posao.
Odlučio je podnese tužbu sudu u Detroitu nakon čega je usledela šestogodišnja pravna bitka. Pre nekoliko dana okončana je u korist Tunišanina koji će dobiti 1,2 miliona dolara zbog toga što mu je u proteklih šest godina uskraćeno pravo na rad. U međuvremenu, ostao je bez porodice i postao beskućnik.
Alijev advokat, zadovoljan je presudom koja navodi da je njegov branjenik diskriminisan na osnovu rasne i religijske pripadnosti.
"Porota je videla grešku koju je okrug napravio. Zadovoljni smo presudim nakon svih ovih godina", kazao je advokat i rekao da je Ali voli Ameriku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track