ZBOG LOŠIH REFLEKTORA NA MARAKANI: Sa Francuskom i Albanijom na stadionu Partizana
Foto: Marina Lopičić

Slabo svetlo

ZBOG LOŠIH REFLEKTORA NA MARAKANI: Sa Francuskom i Albanijom na stadionu Partizana

Fudbal -
Srbija će dočekati Francusku 7. septembra, a 14. oktobtra igra sa Albanijom

Kvalifikacije za plasman na Evropsko fudbalsko prvenstvo 2016. reprezentacija Srbije počeće na jesen utakmicom protiv Albanije na stadionu Partizana.

To je odlučio Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, koji je na sastanku u Staroj Pazovi konstatovao da će u Humskoj 1 biti odigran i prijateljski susret sa Francuzima, koji se nalaze u istoj grupi, ali će zbog činjenice da su domaćini narednog takmičenja njihovi rezultati biti izbrisani i mečevi će biti samo revijalnog karaktera.

Srbija će dočekati Francusku 7. septembra, a 14. oktobtra igra sa Albanijom.

„Prethodnih dana članovi Komisije UEFA za pregled stadiona na kojima će biti igrane utakmice kvalifikacija za šampionat u Francuskoj 2016 posetili su Srbiju i obišli su stadione kandidate za domaćinstvo selekcije Srbije. Na osnovu analiza o ispunjavanju kriterijuma, jasno je da su zahtevi za promenama na stadionu Partizana mnogo manji od onih potrebnih na stadionu Crvene zvezde (osvatljenje, svlačionice, tunel...). Zbog toga, odlučeno je da se pomenuti mečevi odigraju na stadionu Partizana, iz jasnih razloga lakše organizacije susreta. FS Srbije će u narednim danima aplicirati u adekvatne projektima UEFA kako bi rešili problem jačine osvetljenja na stadionu Crvene zvezde i time stvorili preduslove da reprezentacija Srbije u budućnosti može da bude domaćin i na ovom objektu“, kaže se u saopštenju FSS posle sastanka Izvršnog odbora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track