ZBOG ZLOSTAVLJANJA SUDIJE: Nižerazredni brazilski klub izbačen iz lige

Divljanje navijača

ZBOG ZLOSTAVLJANJA SUDIJE: Nižerazredni brazilski klub izbačen iz lige

Fudbal -
Navijači Esportiva na utakmici 5. marta nazivali sudiju "majmunom" uzvikujući "da se vrati u džunglu", a nakon meča demolirali su njegov automobil i na krovu ostavili banane.

Sportski sud u Brazilu oduzeo je bodove niželigaškom klubu zbog rasističkih ispada njegovih navijača tokom utakmice, izazivajući njegovo ispadanje u niži rang regionalnog prvenstva u južnom delu zemlje.

Klub Esportivo kažnjen je oduzimanjem devet bodova nakon što su navijači zlostavljali sudiju na rasnoj osnovi tokom meča, pa će nastupati u drugoj diviziji prvenstva brazilske države Rio Grande do Sul.

Esportivo takođe neće moći da igra šest utakmica na svom stadionu, a kažnjen je i novčano sa 14.000 dolara. Kazna sportskog suda usledila je nakon što su navijači Esportiva na utakmici 5. marta nazivali sudiju "majmunom" uzvikujući "da se vrati u džunglu", a nakon meča demolirali su njegov automobil i na krovu ostavili banane.

Rasistički incident izazvao je osudu javnosti uoči fudbalskog prvenstva sveta, koje Brazil organizuje od 12. juna do 13. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track