ZEČEVIĆ: Džajić ostaje predsednik Zvezde!

Ne povlači se sa funkcije

ZEČEVIĆ: Džajić ostaje predsednik Zvezde!

Fudbal -
Generalni sekretar Zvezde je potvrdio da je bilo povišenih tonova između Džajića i Čovića
1 / 4

BEOGRAD - Generalni sekretar fudbalskog kluba Crvena zvezda Milorad Zečević rekao je danas da se ostanak Dragana Džajića na funkciji predsednika ne dovodi u pitanje, uprkos sukobu sa potpredsednikom Nebojšom Čovićem.

On je potvrdio da je tokom jučerašnjeg dana bilo "povišenih tonova" između Džajića i Čovića, ali kako je naveo, nije bilo fizičkog obračuna.

"Nisam bio prisutan kao što piše po medijima. Ono što mi je poznato jeste da je bilo povišenih tonova, jer sam ih čuo u svojoj kancelariji. Kad sam došao kod njih, video sam Džajića, Čovića i sportskog direktora Stojadinovića uznemirene, ali nije bilo fizičkog obračuna. Takođe, nisu tačne priče o vulgarnosti i psovkama koje su se spominjale", rekao je Zečević novinarima na stadionu Crvene zvezde.

http://www.youtube.com/watch?v=v4PM7orfXlE
Džajić Čovićem

"Ne znam da li je Džajić izgovorio da neće biti predsednik, jer nismo zajedno napustili Marakanu pošto šam imao obaveze na fakultetu. Razgovarao sam sa Džajićem i juče i danas, pričali smo o prelaznom roku, a ne o jučerašnjem incidentu. Ne dovodi se u sumnju njegov rad, danas je njegov plan bio prazan, zato ga nema na poslu. Znam ga od svoje 15 godine, preživeli smo zajedno mnoge teške trenutke, svima je poznata njegova tolerancija, ali ako pređete granicu njegovog strpljenja, videćete da je i on čovek od krvi i mesa", istakao je Zečević i dodao da je i sa Čovićem juče razgovarao više puta, ali o ugovoru Nikole Petkovića i sve je prošlo bez problema i tenzije".

Zečević nije mogao da potvrdi da li će tokom dana biti održana sednica Odbora za hitna pitanja.

"Ne znam da li će se sastati odbor za hitna pitanja, ali to nije problem, jer može da zakaže za 15 minuta, a može da se održi i telefonski", objasnio je on.

Na Čovićeve kritike na račun efikasnosti njegovog i Džajićevog rada Zečević je rekao:

"Moramo da radimo prave stvari, na pravi način. Znam da je potrebno da budemo brzi, ali ne možemo da kršimo proceduru".

Zečević je poručio da ne vidi problem da posle svega Džajić i Čović nastave zajedno da rade u Crvenoj zvezdi.

"Radi se o profesionalcima, ljudima koji su već radili u zonama visokog stresa i za očekivati je da mogu da nastave", zaključio je on.Kokeza: Nema razloga za sednicu Odbora za hitna pitanja Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Slaviša Kokeza rekao je da neće biti najavljene sednice Odbora za hitna pitanja, jer uprkos incidentu između Džajića i Čovića ne postoji problem u klubu."Imali smo konsultacije oko poslednjih dešavanja i nećemo imati nikakve hitne sastanke. Imaćemo redovnu sednica Upravnog odbora u ponedeljak, klub funkcioniše najnormalnije i sve ide po redovnoj proceduri", rekao je Kokeza.

Kokeza kaže da ne postoji problem u Zvezdi
Kokeza kaže da ne postoji problem u Zvezdi

On je objasnio da mediji nisu u pravu kada tvrde da je došlo do fizičkog obračuna između Džajića i Čovića."Do fizičkog sukoba nije došlo, iako je bilo polemike i rasprave. Znam da novinari žele senzacije, ali normalno je da kada postoji radna atmosfera ima i različitih mišljenja. Klub je živi organizam".Kokeza je naveo da je nepotrebno pričati o Džajićevom odlasku."Razgovarali smo i sa Džajićem i Čovićem, očekujem da oni u narednom periodu dolaze normalno na stadion. Jedini naš predsednik je Dragan Džajić i glupo je pričati o tome".Zvezdin potpredsednik je demantovao da je bilo sastanka Džajića i Čovića sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem."Koliko je znam DŽajić i Čović se nisu sastali. Ne vidim razlog zašto Čović i DŽajić ne bi nastavili posao koji su započli. Ne mislim da se desilo nešto bitno. Zvezda normalno funkcioniše, klub jeste u teškoj situaciji, ali nalazimo se na dobrom putu", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track