ŽELE ODBRANU TITULE: Odbojkašice veruju u plasman u finale
Foto: Ossrb.org

Srpkinje protiv Ruskinja u polufinalu

ŽELE ODBRANU TITULE: Odbojkašice veruju u plasman u finale

Ostali sportovi -
Srbija će se za finale boriti protiv Rusije u petak od 17,00 sati

BERLIN - Odbojkašice Srbije Nataša Krsmanović i Brižitka Molnar rekle su da veruju u pobedu nad Rusijom i plasman u finale prvenstva Evrope.

Srbija, branilac titule, sinoć je u četvrtfinalu ubedljivo savladala selekciju Italije sa 3:0.

"Rusija je jaka reprezentacija poslednjih godina. Iskreno ih ne poznajem puno, nisam ih gledala, ali mislim da sve zavisi od nas. Igramo dobro i mislim da smo favoriti. Uz dobru igru i servis, mislim da imamo sigurno finale", rekla je Krsmanovićeva.

Brižitka Molnar smatra da bi servis srpske reprezentacije mogao da bude ključan.

"Veliki je uspeh ući u polufinale. Biće teska utakmica sa Rusijom, treba ući u duel sa dosta koncentracije, ali ako ponovimo igru sa meča sa Italijom, ne bi trebalo da bude problema. Malo su slabije na prijemu i mislim da bi servis mogao da bude naše glavno oružje", istakla je Molnarova.

Utakmica između Srbije i Rusije igra se sutra od 17 sati, a drugi polufinalni par čine Nemačka i Belgija.

Srbija obezbedila plasman na EP 2015

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj obezbedila je plasman na Gran Pri 2014, kao i Evropsko prvenstvo 2015. godine.Evropu će na Gran Piriju predstavljati Srbija, Nemačka, Belgija, Rusija, kao i finalisti Evropske lige.Evropsko prvenstvo 2015. godine održaće se u Belgiji i Holandiji, a pored Srbije i domaćina prvenstva kvalifikovali su se i Rusija, Nemačka, Hrvatska i Italija.Finalisti ovogodišnjeg Evropskog prvenstva izboriće plasman na Svetsko prvenstvo 2014. godine, a domaćin turnira je Italija.Prvak Evrope 2013. godine igraće na Svetskom kupu šampiona, koje će se održati od 12. do 17. novembra ove godine u Japanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track