Željko ušao u finale

Drugo polufinale Evrosonga

Željko ušao u finale

Stil -
Srpski predstavnik plasirao se u finale Evrovizije u Bakuu

Nije finale mala stvar!Predstavnik Srbije na ovogodišnjem izboru za Pesmu Evrovizije Željko Joksimović plasirao se u četvrtak veče u finale ovog takmičenja i 26. maja će nastupiti pod rednim brojem 24. Željko je druge polufinalne večeri nastupio prvi, a njegov izlazak na scenu Kristal hol arene dočekan je gromoglasnim aplauzom.

Pored Srbije, u finale su se plasirale i Litvanija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Švedska, Makedonija, Norveška, Estonija, Malta i Turska.

Najveću podršku publike u dvorani dobio je predstavnik Turske Džan Bonomo. Drugo polufinalno veče obeležilo je i veliko prisustvo jakih policijskih snaga, kojima se u vodama oko arene pridružila i ratna mornarica Azerbejdžana.

RTS cenzurisao Mariju Šerifović

U revijalnom delu Evrosonga nastupili su neki od pobednika ovog festivala. Među njima i Marija Šerifović, koja je izvodila pobedničku pesmu „Molitva“, sa kojom je osvojila Evropu. Međutim, gledaoci RTS nisu mogli ni da vide ni da čuju kako je Marija žarila i palila u Kristalnoj dvorani jer su puštene reklame.

Šerifovićeva, koja u Bakuu ostaje još nekoliko dana, sinoć nije želela da komentariše potez RTS.

Hrvati idu doma!

Hrvatska delegacija sinoć je, po završetku takmičarske večeri, spakovala kofere i tokom dana će se vratiti u Zagreb. Vidno razočarana Nina sa ekipom je napustila dvoranu neposredno po proglašenju finalista, ne želeći da se obrati ni novinarima iz svoje zemlje.

Nole navijao za Željka

Na svom Tviter nalogu prvi teniser sveta Novak Đoković, neposredno pred početak Evrovizije, napisao je:

„Završio sam s treningom i sada sam na putu do kuće da gledam Evrosong! Da li ste čuli srpsku pesmu?“

Veselo u Grin rumu

Tokom glasanja u delu Grin ruma u kom je boravila delegacija Srbije i Željkova ekipa vladalo je uzbuđenje i savršena atmosfera. Ove tvrdnje potvrđuje i fotografija nastala nekoliko minuta nakon što je Željko sišao s bine. Ne moramo napominjati da je sve vreme u bekstejdžu uz Joksimovića bila njegova supruga Jovana.

Podrška ćerke od kuće

Željkova ćerka Mina Joksimović drugo polufinalno veče pratila je od kuće s drugaricama i iz sve snage navijala za tatu. Neposredno pred početak takmičenja Mina je na svom Fejsbuk nalogu napisala: „Do pobede!!!“

Drugih 10 finalista

1. Litvanija

2. Makedonija

3. Srbija

4. Ukrajina

5. Švedska

6. BiH

7. Norveška

8. Estonija

9. Malta

10. Turska

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track