ŽENA HEROJ: Disanjem usta na usta spasla bebu!
Foto: Beba, Printskrin

Počeo da se guši u gužvi na auto-putu u Floridi

ŽENA HEROJ: Disanjem usta na usta spasla bebu!

Planeta -
Mali Sebastijan, koji još od kako je prevremeno rođen pati od respiratornih problema, ostao je bez daha i postao modar u licu, zbog čega je njegova tetka Pamela Rauzeo u panici zaustavila automobil i izašla iz kola vrišteći “beba ne diše”, u očajničkoj nadi da bi joj neko mogao pomoći

MAJAMI - Petomesečni Sebastijan počeo je da se guši i prestao da diše u kolima svoje tetke Pamele Rauzeo, zaglavljenim u saobračajnoj gužvi na sred auto-puta na Floridi (SAD). Sudbina je, međutim, htela da se u istoj koloni zaglavljenoj na drumu nađu i jedna gospođa vična veštačkom disanju, policajac i dvojica vatrogasaca, koji su bebi hitno ukazali pomoć i spasli život.

Na licu mesta se zatekao i nagrađivani foto-reporter “Majami heralda”, Al Dijaz, koji je dramatično spasavanje ovekovečio foto aparatom. Mali Sebastijan, koji još od kako je prevremeno rođen pati od respiratornih problema, ostao je bez daha i postao modar u licu, zbog čega je njegova tetka Pamela Rauzeo u panici zaustavila automobil i izašla iz kola vrišteći “beba ne diše”, u očajničkoj nadi da bi joj neko mogao pomoći.

Policajac Bastidas preuzima malog Sebastijana, kako bi nastavio sa veštačkim disanjem. Zahvaljujući njegovim naporima, beba je ponovo počela da diše.

Na svu sreću, u neposrednoj blizini je bila prava “spasilačka ekipa”: Upomoć je najpre pritekla Lusila Godoj, koja je svog trogodišnjeg sina ostavila u kolima da bi pomogla Razueovoj i pokazala joj kako da sestriću pravilno da veštačko disanje.

U isto vreme, situaciju je shvatio i reporter Dijaz, i počeo je da trči kroz zaustavljenu kolonu, ne bi li našao još nekog spremnog da pomogne. Njegovom apelu za pomoć najpre se odazvao policajac Amauris Bastidas, koji je požurio da “preuzme” veštačko disanje od dveju žena.

"Počeo je da diše i da plače. A onda je ponovo prestao da diše", priča Bastidas.

Baš u trenutku kada je beba ponovo prodisala, poziv u pomoć je stigao i do Antonija Trima i Alvara Tonanjeza, vatrogasaca iz Majamija, takođe zaglavljenih u koloni. Njih dvojica su se priključila spasiocima, i uspeli su da malog Sebastijana navedu da diše do dolaska hitne pomoći, koju su odmah pozvali.

Sebastijan se trenutno nalazi u bolnici, njegovo zdravstveno stanje je stabilno, a preduzimljivi foto-reporter je ujedno iskoristio i priliku da svojom kamerom zabeleži ovu zaista izuzetnu priču.

Foto: AP
Foto: AP
http://www.youtube.com/watch?v=dp6cvvmqDn4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track