ŽESTOKA SVAĐA: Raka Marić tražio Tifi da uradi test na drogu!
Foto: Dragan Kadić

Okupljanje Dugmića

ŽESTOKA SVAĐA: Raka Marić tražio Tifi da uradi test na drogu!

Stars -
Mladen Vojičić nezadovoljan visinom honorara za koncerte sa Goranom Bregovićem. Raka: Ako bude koncerata "bijelog dugmeta, biće bez Tife

Najveća jugoslovenska rok grupa "Bijelo dugme" u septembru će proslaviti 40 godina od osnivanja, a ikao je početkom marta najavljena serija koncerata širom bivše SFRJ, iskrsli su problemi koji prete da prerastu u skandal.

Naime, sukob je izbio između menadžera Rake Marića i pevača Mladena Vojičića Tife. Tifa je početkom aprila dobio na potpis ugovor od 14 tačaka sa "Mjuzik star prodakšnom" iza kojeg stoji Marić i trebalo da ga potpiše do 10. aprila.

Odbio je, nezadovoljan visinom honorara (30.000 evra) i zahtevao da mu se učešće na svakom od predstojećih koncerata reguliše posebnim ugovorom, a da mu u statusu piše "slobodni umetnik". Takođe, uslovio je da ga na koncertima prati sopstveni bend.

Marić je onda od Tife tražio da "zbog rizika celog projekta i iskustva sa ranije turneje" uradi test na narkotike u Beogradu, zbog moguće manipulacije. Tifin advokat je dostavio Mariću test urađen u Sarajevu, po kome je pevač negativan na amfetamine, kokain, marihuanu, hašiš, heroin, morfijum i ekstazi. Na sve to, kompletnu prepisku dostavio je jednom bosanskom portalu.

Na pitanje da li će Tifa nastupiti sa "Dugmićima", ako finansijska situacija dozvoli održavanje rođendanskih koncerata, Raka Marić je u ponedeljak za naš list rekao:

"Ako bude koncerata, biće bez Tife! U ova krizna vremena, nudim mu posao da može pristojno da živi, a on odbija. Hoće preko hleba pogače. Naravno da sam tražio da se test na droge uradi u Beogradu u mom prisustvu, poučen ne samo prethodnom turnejom, već i onom iz 1985. Nedopustivo je što je objavio poverljivu poslovnu prepisku. To samo pokazuje koliki je profesionalac. Ako "Dugme" u septembru krene na jubilarnu turneju, imaće samo jednog pevača".

Kog, Marić nije hteo da otkrije. Sa druge strane, Tifa kategorično odbija bilo kakav komentar u vezi s "Bijelim dugmetom".

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track