ZIDAN: Džerard je zaslužio da osvoji Premijer ligu

Nagrada za vernost

ZIDAN: Džerard je zaslužio da osvoji Premijer ligu

Fudbal -
Džerard je postigao toliko stvari u svojoj karijeri i bilo bi zaista šteta da ne osvoji Premijer ligu. On je odlučio da ostane na Enfildu i takva vernost zaslužuje nagradu, istakao je Zinedin Zidan

MADRID – Pomoćni trener madridskog Reala i nekadašnji legendarni fudbaler Zinedin Zidan smatra da je kapiten Liverpula Stiven Džerard zaslužio da konačno osvoji Premijer ligu. Klub sa "Enfilda" čeka titulu već 24 godine, a od toliko željenog trofeja dele ga još samo četiri utakmice. Zidan je Džerarda svrstao među najbolje fudbalere svoje generacije. Real je svojevremeno na sve načine pokušavao da dovede Džerarda, ali je legendarni kapiten bez obzira na odličnu ponudu odlučio da ostane u klubu gde je ponikao.

Foto: Reuters, Stiven Džerard
Foto: Reuters, Stiven Džerard

"Džerard je postigao toliko stvari u svojoj karijeri i bilo bi zaista šteta da ne osvoji Premijer ligu. Nije tajna da su i Čelsi i Real želeli da ga kupe. Međutim, on je odlučio da ostane na Enfildu i takva vernost zaslužuje nagradu", istakao je Zidan.Francuz je dodao da je Džerard za njega bio najbolji vezni fudbaler na svetu. "Engleska je dala dvojicu verovatno najboljih veznih igrača u poslednjih 20 godina, Džerarda i Skolsa. U jednom trenutku, Džerard je za mene bio najbolji vezni igrač na svetu. Jedan od retkih koji je bukvalno mogao da uradi sve na terenu", rekao je Zidan.

http://www.youtube.com/watch?v=3offv9FL79Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track