Žika Gojković: Očekujem smenu Pajtića i bez izbora
Foto: Zika Gojkovic, Printskrin Jutjub.

UPR:VOJVODINA-VLAST-SPO

Žika Gojković: Očekujem smenu Pajtića i bez izbora

Politika -
Samo je pitanje dana kada će SVM i grupacija oko (Nenada) Čanka i NDS promeniti svoj stav prema koaliciji sa DS i okrenuti se naprednjacima, rekao je on

NOVI SAD – Potpredsednik SPO Žika Gojković izjavio je danas da očekuje vrlo brzu inicijativu za smenu predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića na osnovu koje će vojvođanska vlast biti prekomponovana, pa time ove godine ne bi bilo pokrajinskih izbora.

“Samo je pitanje dana kada će SVM i grupacija oko (Nenada) Čanka i NDS promeniti svoj stav prema koaliciji sa DS i okrenuti se naprednjacima”, rekao je on.

Gojković je napomenuo da je uveren u to da su predstavnici SVM, LSV i NDS “o tome razgovarali tokom ovih konsultacija sa SNS. I pretpostavljam da su se dogovorili”.

Potpredsednik SPO ističe da su demokrate “definitivno izgubile svaki legitimitet posle ovih izbora i njihova vlast je pri kraju svog mandata”.

Gojković smatra da će interes pojedinih poslanika u pokrajinskoj skupštini “da ne izgube pozicije”, biti odlučujući u tome da se ne ide na izbore nego da se napravi nova vlast, bez DS i Pajtića.

Jedan od razloga za prekomponovanje vlasti u Vojvodini je taj što, prema njegovom mišljenju, “postoji grupa poslanika koja se odvojila od DS-a i koja je spremna da ruši Pajtića ali nije spremna da ide na izbore, jer bi tada njihov lični interes bio ugrožen, pošto se ne bi našli u novom sazivu parlamenta”.

(Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track