Živković: Pobediću na izborima u DS

Živković: Pobediću na izborima u DS

Politika -
Nekadašnji srpski premijer ne veruje da će se Dragan Đilas kandidovati za lidera DS, kaže da će pobediti Tadića i da mu je veći protivnik Branimir Kuzmanović

BEOGRAD - Bivši premijer Zoran Živković potvrdio je da će se kandidovati na izborima za novog predsednika Demokratske stranke 10. novembra. Kaže da je "njegov DS potpuno napustio izvorni program i doprineo mnogim lošim stvarima u Srbiji:

- To je odvajanje Crne Gore, proglašenja nezavisnog Kosova, uništavanje ekonomije i uspostavljanja sistema korupcije jačeg nego pod Miloševićem. Ukinuli su demokratiju, polemiku, i svaku drugačiju misao unutar stranke - poručuje nekadašnji premijer. Dodaje da je "Tadiću i ekipi samo je bilo bitno da budu isprazno popularni".

- Ako hoćete da budete popularni ugradite silikone, ako hoćete da budete političari, sprovodite reforme. Đinđić je na dan ubistva imao devet odsto podrške, a za Srbiju je uradio najviše u modernoj istoriji Srbije. Želim da vratim taj izvorni program DS kojim ćemo da sprovodimo bolne reforme, čak i po cenu pada popularnosti. Treba lečiti i DS i Srbiju - navodi Živković.Tvrdi da će, ako izgubi izbore, biti dosledan. "Bio sam lojalan član DS od 1992. godine. Ukoliko stranka nastavi ovim putem kojim sada ide, mene više u njoj biti neće. Ili pobeđuje ideja izvornog DS ili izlazim. Neću više da budem slepi putnik na tom brodu". Kaže da je tragikomično da se pravila za učešće na izborima još i ne znaju i izražava ozbiljnu sumnju da će sve da protekne regularno.

Živković tvrdi da ne očekuje da će mu protivkandidat biti Dragan Đilas, već gleda samo Tadić i Kuzmanović.- Đilas je javno poručio da nikada neće biti protivkandidat Tadiću, pa očekujem da tu reč i održi. Biću dodatno razočaran u njega ako je pogazi. Tadić je još pre dva meseca, ničim izazvan, rekao da bi voleo da ukrsti koplja sa mnom na izbornoj skupštini. Viteški je da mu izađem na megdan i da ga pobedim - kaže Živković u intervjuu za Večernje novosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track