Zlatko Kesler u finalu

Paraolimpijske igre

Zlatko Kesler u finalu

Ostali sportovi -
Ovaj 52-godišnji stonoteniser Srbije, koji učestvuje na šestim Paraolimpijskim igrama, u finalu će se sutra sastati sa Kinezom Panfeng Fengom

Srpski stonoteniser Zlatko Kesler plasirao se u subotu u finale turnira na Paraolimpijskim igrama u Londonu, pošto je savladao Nemca Tomasa Šmidbergera sa 3:0 (11:6, 11:9, 11:9).

Kesler je manje problema imao da se plasira u finale, nego u prethodna dva meča, kada je protivnike uspeo da savlada tek u neizvesnim petim setovima.

Ovaj 52-godišnji stonoteniser Srbije, koji učestvuje na šestim Paraolimpijskim igrama, u finalu će se sutra sastati sa Kinezom Panfeng Fengom.

Kesler je izjavio je da je ulaskom u finale obezbedio drugu medalju za Srbiju u ovom sportu, ali da time "priča nije završena".

"Zaista se radi o dobrom igraču, Nemac je imao pogrešsnu taktiku i uspeo sam da predvidim šta će da radi. Mislim da je bio previše opterećen sa mnom, jer je bio favorit na papiru. Psihološki je pao što mi je olakšalo posao", rekao je on posle meča. Kesler je u London došao sa ciljem da se plasira u četvrtfinale, ali sada ima drugačije ambicije. "Još nismo završili priču. Imamo sigurne dve medalje, ali nikada nismo imali šansu da u stonom tenisu uzmemo tri medalje na POI i šteta bi bilo da to sada ne iskoristimo", rekao je Kesler. Srbija je već obezbedila i srebrnu medalju u ženskoj konkurenciji, kada se Borislava Perić Ranković plasirala u finale. Eventualnu treću medalju trebalo bi da osvoje stonoteniserke u ekipnoj konkurenciji, gde će se sa Perić Ranković takmičiti Nada Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track