ZLATNI KARATISTI: Takmičari Šotokan saveza prvaci Evrope!
Foto: Kurir

Pobednici

ZLATNI KARATISTI: Takmičari Šotokan saveza prvaci Evrope!

Ostali sportovi -
Reprezentacija Srbije do evropskog zlata je stigla u sledećem sastavu: Milan Poledica, Nebojša Jeremić, Nemanja Osmajlić, Kemal Rabti, Milan Stančević i Danko Đokić

BEOGRAD- Karatisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na Seniorskom prvenstvu Evrope u Drezdenu u šotokan stilu. Na putu do vrha Starog kontinenta, naši karatisti pobedili su Rumuniju Rusiju i Belgiju da bi u finalu trijumfovali na selekcijom Danske.

Reprezentacija Srbije do evropskog zlata je stigla u sledećem sastavu: Milan Poledica, Nebojša Jeremić, Nemanja Osmajlić, Kemal Rabti, Milan Stančević i Danko Đokić.

U pojedinačnoj konurenciji srpski karatisti okitili su se sa još tri medalje. Kod seniora Milan Poledica je osvojio bronzu. Junior Ljubiša Marić se pozlatio, dok su se juniori u ekipnoj konkurenciji domogli bronzane medalje u sastavu: Đorđe Vuković, Dejan Otašević, Ljubiša Marić i Uroš Cvetković.

- Na šampionatu je učestvovalo 24 države, a prisutan je bio i majstor Hirokazu Kanazava (10. dan). Prvenstvo je trajalo tri dana, uz pomoć Nemaca i Japanaca organizacija je bila perfektna. Ovde su bila neka od najvažnijih imena svetskog karatea, a mi smo postalo prvaci. Iskreno nismo očekivali toliki uspeh- rekao je Milorad Ćopić predsednik Šotokan karate saveza Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track