ZLI PORUČNIK: Policajac, a diluje heroin, reketira i čuva kriminalce
Foto: Kurir štampano

Ko stoji iza narkotika zaplenjenih u Bugarskoj

ZLI PORUČNIK: Policajac, a diluje heroin, reketira i čuva kriminalce

Crna Hronika -
Vuk Krstanović, koji je napravio kockarski dug u objektu policijskog funkcionera, morao je da švercuje drogu iz Turske, zbog čega je uhapšen

PANČEVO - Umesto da hapsi, on sarađuje sa kriminalcima.Policajac za koga je Vuk Krstanović (24), sin sudije Osnovnog suda u Pančevu Dragane Krstanović, švercovao drogu iz Turske, jedan je od najmoćnijih ljudi u Pančevu. U pitanju je jedan od najviših funkcionera u Policijskoj upravi Pančevo, koji je, prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora, praktično najveći kriminalac u ovom gradu.Narko-veze u Turskoj- Ne postoje ozbiljniji kriminalni poslovi u Pančevu a da on u to nije umešan. U gradu se zna da je on glavni i da je pustio pipke svuda. Uzima pare od narko-dilera, od vlasnika kafića, od obezbeđenja, od krijumčara nafte, ima biznis sa švercom cigareta, zida zgrade... Ima jake narko-veze u Turskoj i direktno stoji iza pošiljke droge sa kojom je sin sudije Krstanović uhapšen u Bugarskoj - kaže izvor Kurira, koji iz razumljivih razloga insistira na anonimnosti.Podsetimo, Vuk Krstanović uhapšen je u nedelju na graničnom prelazu između Turske i Bugarske, kada je pokušao da prošvercuje 2,3 kilograma heroina iz Turske u Srbiju. Krstanović je, navodno, napravio kockarski dug u objektu koji drži korumpirani policijski funkcioner, pa je za oprost duga morao da preveze narko-pošiljku, koju je preuzeo u Istanbulu.Prema rečima našeg sagovornika, korumpirani policajac omogućio je da Pančevo postane jedno od najbezbednijih mesta za transport droge.Zaustavljao istrage- Zna se da krijumčari narkotika rado prolaze kroz Pančevo na putu ka Evropi jer su povezani upravo sa vrhom pančevačke policije. Sigurni su da ih tu policija neće uhvatiti, a čak i da se to desi, uz pomoć veza koje ovaj funkcioner ima brzo će biti oslobođeni - objašnjava naš izvor.Osim što je umešan u trgovinu narkoticima na području južnog Banata, prljavi inspektor godinama unazad u fioci je držao podatke o brojnim aferama sa privatizacijama.- Afere koje su trenutno aktuelne, kao što je slučaj Azotare, Vršačkih vinograda, Hemofarma i Petrohemije, ranije su stopirane zahvaljujući ovom čoveku - priča naš izvor.Ponaša se kao šerifOn ističe da policijski funkcioner važi za vrlo bahatog čoveka, koji se ponaša kao šerif, a stekao je enormnu imovinu, čije poreklo ne može da objasni.- Njegove nekretnine se procenjuju na oko tri miliona evra. To je ozbiljno bogatstvo, koje nije moglo da se stekne uz pomoć policijske plate. Svi u Pančevu znaju za njegove stanove, automobile i lokale - rekao je naš sagovornik.

Vuk Krstanović
Vuk Krstanović

PritvorSUDIJIN SIN OSTAJE U SOFIJIVuku Krstanoviću u Bugarskoj je određen pritvor.- Njega je saslušao istražni sudija, koji treba da odluči o dužini pritvora. Još se ne zna da li će u zatvoru u Sofiji ostati mesec dana ili više - kaže naš izvor.

Hteli da je imaju u šaciMAJKA MU JE POŠTEN SUDIJADragana Krstanović, majka uhapšenog Vuka, važi za poštenog i ozbiljnog sudiju.- Ona je korektna žena i zna se da ne želi da učestvuje u muljanjima. Sumnja se da su Vuka upleli u šverc heroina kako bi korumpirani funkcioner mogao njegovu majku da drži u šaci - objašnjava naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track