ZLOČIN: Divljačkom vožnjom ubio troje prijatelja!

Stravična saobraćajna nesreća u centru Novog Sada

ZLOČIN: Divljačkom vožnjom ubio troje prijatelja!

Crna Hronika -
Aleksandar Marić, Vladica Matović i Milica Ležimirac poginuli kad je na njih naleteo „audi“ kojim je upravljao pijani Despot Vranić (21)
1 / 4

NOVI SAD - Vladica Matović (20), Milica Ležimirac (20) i Aleksandar Marić (20) poginuli su u stravičnom udesu koji se u noći između subote i nedelje, dva sata posle ponoći, dogodio na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja u Novom Sadu.Nesreća se desila kad je na „golf“ troje nastradalih, koji su se vraćali s proslave pet godina od male mature u OŠ „Ivo Lola Ribar“, „audijem A8“ pri ogromnoj brzini naleteo Despot Vranić (21), koji je vozio pijan.Brzinomer stao na 160- „Golf“ se kretao iz pravca Bulevara cara Lazara prema Limanskoj pijaci. Stali su na semaforu kod stadiona, bilo je crveno. Vozač „audija“ u tom trenutku nailazio je s Mosta slobode, krećući se prema Bulevaru oslobođenja. Prema prvim saznanjima, Vraniću je uveliko treptalo žuto svetlo na semaforu, te i da je hteo da zakoči, ne bi uspeo sa brzinom od 160 kilometara na sat, koliko je stajalo na brzinomeru kad se zaustavio. „Golf“ je, prema nezvaničnim saznanjima, vozio Aleksandar. On je, kako kažu očevici, ne videvši „audi“, krenuo polako, a da mu se još nije upalilo zeleno svetlo - navodi izvor Kurira.Samo što je „golf“ ušao u raskrsnicu, niotkuda se pojavio „audi“.Telo u gepeku- Direktno je udario u bočnu, vozačevu stranu. Udarac je bio toliko jak da je „golf“ odleteo ka semaforu, koji je od jačine udarca otkinut, nakon čega se automobil okrenuo na suprotnoj strani ulice. Delovi „golfa“ razleteli su se na sve strane. Ovakav sudar dugo nismo videli, bilo je užasno - objašnjava jedan od uviđajaca za Kurir. Sve troje putnika na mestu je ostalo mrtvo. Vozač i devojka koja je sedela napred ispali su iz kola.- Njoj je glava bila ispod prednjeg točka koji je otpao, a on je pao preko nje, dok je druga devojka koja je sedela na zadnjem sedištu nađena u gepeku automobila. Strašno je bilo gledati tu scenu - objašnjava naš sagovornik.

TRAGEDIJA

Milica Ležimirac (20)ZA ŠEST DANA JOJ ROĐENDANU porodici Milice Ležimirac juče je vladala velika tuga. Majka Branka i brat Vladimir nisu imali snage da govore.- Kad nam je policajac pozvonio na vrata, tačno sam znao da mi donose loše vesti. Imao sam loš osećaj. Ne mogu da poverujem da naše Milice više nema. Umesto da joj 14. juna slavimo rođendan, mi je sahranjujemo - skupio je snage da nešto kaže otac Slobodan.Milica je bila student Prirodno-matematičkog fakulteta, igrala je odbojku i bila je odbojkaški sudija.

Vladica Matović (20)NIJE NI HTELA DA IDE NA PROSLAVUDušanka Matović, Vladičina majka, ne može da poveruje da je izgubila ćerku.- Studirala je na Fakultetu tehničkih nauka i sve ispite je dala u predroku. Htela je da skroz očisti prvu godinu. I te večeri razmišljala je da li da izađe da se vidi sa svojim drugarima iz osnovne škole, ili da sprema ispit koji je trebalo da ima. Odlučila je da ode nakratko, da ih ispoštuje. I eto šta se dogodi. Ima brata od osam godina, i njemu, kao i meni, bila je sve, naša dika i ponos - kaže uplakana Dušanka.

Aleksandar Marić (20)OSTAVIO TRI MLAĐA BRATAU kući Aleksandra Marića uplakana nas je dočekala njegova baka Dobrila Novakov. Majka Gordana je na lekovima.- Joj, šta da vam kažem kad nema više mog prvenca, mog prvog unuka. Moj Cole je završio Karlovačku gimnaziju i želja mu je bila da ove godine upiše Akademiju za muzičku produkciju. Godinu dana je spremao prijemni, ali nije ga dočekao. Volontirao je u pozorištu i bio je unuk kakvog bi svaka baka poželela. Njegova tri brata su u potpunom šoku, ne možemo da ih smirimo - kaže uplakana Dobrila.

Bahato... Slika sa Vranićevog Fejsbuk profila
Bahato... Slika sa Vranićevog Fejsbuk profila
http://www.youtube.com/watch?v=FwDq6z7-t7A

U krvi mu izmerili 1,17 promilaVOZAČU „AUDIJA“ PREKRŠAJNAKako saznajemo, vozač „audija“ Despot Vranić imao je 1,17 promila alkohola u krvi.- Merač brzine mu se „zakočio“ na 160 km/h. Odvezen je u Urgentni centar, gde su mu konstatovane lake povrede, pa je pušten kući - kaže naš izvor. Kako saznajemo, Vranić nije zadržan u policiji, a protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog prekoračenja brzine i vožnje pod dejstvom alkohola.

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak stravične nesreće u Novom Sadu!

IZA REŠETAKA: Uhapšen vozač odgovoran za tragičan sudar u Novom Sadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track