ZLOČIN U JERUSALIMU: Ubijen palestinski tinejdžer (16), sumnja se na odmazdu
Foto: Reuters

Kidnapovali i likvidirali dečaka

ZLOČIN U JERUSALIMU: Ubijen palestinski tinejdžer (16), sumnja se na odmazdu

Planeta -
Svedoci su videli kako je neko dečaka ugurao u automobil dok je stopirao u jedom naselju u istočnom Jerusalimu. Sumnja se da je u pitanju osveta za nedavno ubistvo troje izraelskih tinejdžera

JERUSALIM - Palestinski tinejdžer Mohamed Abu Hdair iz istočnog Jerusalima jutros je kidnapovan i ubijen, a sumnja se da je reč o odmazdi za nedavno ubistvo troje izraelskih tinejdžera, objavio je izraelski vojni radio.

U radijskom izveštaju je rečeno da su svedoci videli kako je neko u automobil ugurao tinejdžera, za kojeg se pretpostavlja da je imao 16 godina i da je u tom trenutku stopirao, u jednom naselju u istočnom Jerusalimu, gde žive Arapi, prenela je agencija AFP.

Dečakovo telo je nekoliko sati kasnije pronađeno u drugom kraju grada, objavio je radio, dodajući da se "sumnja u odmazdu".

U ponedeljak su na Zapadnoj obali, u polju u području od Hebrona, pronađena tela trojice izraelskih tinejdžera, koji su oteti 12. juna.Izrael je od početka za otmicu tinejdžera krivio Hamas, a naknadno je identifikovao dvojicu osumnjičenih povezanih s tom islamističkom organizacijom.

Oni su nestali nakon otmice i potraga za njima se intenzivno nastavlja.Hamas je, međutim, odbacio optužbe da je umešan iako je pohvalio otmicu.Izraelska policija je danas saopštila da istražuje navode o kidnapovanju palestinskog mladića i potvrdila da je pronašla jedno telo, ali su odbili da navedu da li su ta dva događa povezana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track