Zorana Milanovića dočekuju bez himne i garde

Hrvatski premijer danas u Srbiji

Zorana Milanovića dočekuju bez himne i garde

Politika -
Premijer Hrvatske Zoran Milanović boravi u radnoj, a ne zvaničnoj poseti, tako da neće ni biti dočekan uz najviše državne počasti

BEOGRAD - Radno, a ne paradno.Premijer Hrvatske Zoran Milanović danas boravi u radnoj, a ne zvaničnoj poseti Srbiji, tako da neće ni biti dočekan uz najviše državne počasti, saznaje Kurir od izvora u Vladi.- Premijer Dačić sačekaće ga ispred Palate Srbija, ali neće biti garde, kao ni intoniranja himne dveju država. Poseta je radna. Premijeri će se sastati, a onda i imati radni ručak. Zaduženi iz protokola premijera Dačića pripremili su standardni meni koji se služi stranim državnicima - kaže izvor Kurira.Premijer Dačić je naglasio da zaključci sastanka neće biti istorijski, ali da dve zemlje moraju da učine korake ka normalizaciji odnosa.- Očekujemo da ćemo se dogovoriti o daljoj saradnji po operativnim pitanjima, svim problemima koji su nastali tokom ratova, ali i o našem približavanju EU - rekao je Dačić.Premijer je dodao da mu je Milanović zatražio da kaže da Hrvatska podržava Srbiju na putu ka EU.Peter Stano, portparol komesara za proširenje Štefana Filea, rekao je da se u Briselu blagonaklono gleda na susret premijera i da je on prirodan i logičan.(S. M.)

Josipović: Vrlo dobar korakHrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da je dolazak premijera Zorana Milanovića u Beograd vrlo dobar korak i da je uvek pravi trenutak za uspostavljanje boljih odnosa sa susedima.- Drago mi je što Milanović ide u Srbiju, što ide u Beograd. To je prilika da onaj zastoj koji je odnedavno nastao u odnosima između Hrvatske i Srbije na neki način otklonimo - rekao je Josipović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track