ZVEZDA I PARTIZAN DOMINIRAJU: 4 od 5 igrača u idealnoj petorci ABA lige
Foto: Fonet

Glasovi navijača i trenera

ZVEZDA I PARTIZAN DOMINIRAJU: 4 od 5 igrača u idealnoj petorci ABA lige

Košarka -
U društvo koje čine Demarkus Nelson, Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj i Boban Marjanović, ušunjao se Dario Šarić

U anketi u kojoj su učestvovali navijači i treneri iz regiona, izabrana je idealna petorka košarkaške ABA lige a u prvih 5 dominiraju košarkaši večitih rivala.

Na poziciji plejmejkera našao se Demarkus Nelson iz Crvene zvezde za kojeg je među navijačima glasalo 17,7% glasača, dok je kod trenera dobio 21,9%. Amerikanac je ove sezone upisivao u proseku 9,7 poena i po 3 skoka i asistencije po meču.

Na poziciji "dvojke" našao se Bogdan Bogdanović koji je eksplodirao ove sezone. On je dobio čak 40% glasova od navijača a i treneri su ga izglasali sa 43,8% glasova. Upisivao je u proseku 15 poena, 4,1 skok i 3,9 asistencija po meču u ABA ligi. Još bolje partije pružio je u još jačoj konkurenciji evroligaških timova.

Na poziciji krila ubedljivu pobedu odneo je Dario Šarić iz Cibone koji je dobio 31,9% glasova navijača i čak 57% glasova trenera. Njegova statistika ove sezone je 16,3 poena i 9,5 skokova po meču i jedini je igrač na ovoj listi koji ne dolazi iz redova večitih rivala.

Poziciju krilnog centra "okupirao" je Žofri Lovernj iz Partizana koji je dobio 25,3% glasova navijača i 16,7 glasova trenera ABA lige. U ovoj sezoni ABA lige ubacivao je u proseku 10,8 poena uz 7,3 skoka po meču.

Da večiti rivali i ovde budu izjednačeni pobrinuo se Bobi Marjanović koji je dobio 19,5% glasova navijača i 22,2% glasova trenera čime je poneo titulu prvog centra lige. Marjanović je u proseku beležio 9,7 poena i 7,3 skoka po meču u ABA ligi.

Fajnal-for ABA lige, na kojem će učestvovati svi navedeni košarkaši sa svojim timovima počinje u četvrtak 24. aprila u beogradskoj "Kombank" areni, a u polufinalu se sastaju Crvena zvezda - Cibona i Partizan - Cedevita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track