ZVEZDINA POSLEDNJA TITULA 1998: Sloba na vlasti, nisu postojali Gugl, Fejsbuk, Tviter...

15 godina posta

ZVEZDINA POSLEDNJA TITULA 1998: Sloba na vlasti, nisu postojali Gugl, Fejsbuk, Tviter...

Košarka -
Generacija koju su predvodili Rakočević, Topić, Stanojević... poslednja donela titulu crveno-belima

BEOGRAD - Pobeda košarkaša Partizana u finalu plej-ofa produžila je niz Crvene zvezde bez titule na 15 godina.

Crveno-beli su poslednji put osvojili titulu prvaka države u sezoni 1997/98.

Tokom plej-ofa te sezone Zvezdu su trenirali Vladislav Lučić i Mihajlo Pavićević, dok su u sezoni treneri bili i Tom Ludvig i Ranko Žeravica, a tim su činili: Milenko Topić, Jovo Stanojević, Igor Rakočević, Zlatko Bolić, Vladimir Kuzmanović, Oliver Popović, Željko Topalović, Igor Perović, Vojkan Benčić, Dejan Mišković i trener Vladislav Lale Lučić.

Zvezda je regularni deo sezone završila na trećem mestu sa skorom 19-7. U polufinalu je savladala Budućnost sa 2-0, da bi u finalu bila bolja od FMP-a iz Železnika sa 3-1.

Crveno-beli su posle toga osvajili tri trofeja, i to sva tri u kupu 2004., 2006. i 2013. godine.

Zanimljivo, te 1998. godine tadašnja Jugoslavija je po četvrti put u istoriji postala šampion sveta. U finalu je ekipa koju je predvodio Željko Obradović, a igrali Dejan Bodiroga, Vlado Šćepanović, Saša Obradović, Nikola Lončar, Dragan Lukovski, Miroslav Berić, Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Predrag Drobnjak, Nikola Bulatović, Dejan Tomašević i Milenko Topić, savladala Rusiju rezultatom 64:62.

Te godine i dalje je na vlasti bio režim Slobodana Miloševića, a od zanimljivosti treba izdvojiti da nisu postojali Fejsbuk, Gugl, Jutjub, Ajfon, Tviter.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track