Tasovac u Drvengradu: Festival je završen, smatrajte se zatvorenim!
Foto: Zoran Šaponjić

Kraj Kustendorfa

Tasovac u Drvengradu: Festival je završen, smatrajte se zatvorenim!

Pop kultura -
Iznenadjen sam nagradom, kao da sanjam. Ovo je najbolji festival na svetu, rekao je pobednik Andrej Kolencik iz Slovačke
1 / 11 Foto: Zoran Šaponjić

Drvengrad – Andrej Kolencik iz Slovačke pobednik je sedmog po redu Kustendorfa koji je završen u Drvengradu.

"Iznenadjen sam nagradom, kao da sanjam. Ovo je najbolji festival na svetu", rekao je pobednik pošto je iz ruku Kusturice i glumice Berenis Bežo primio nagradu – Zlatno jaje.

Drugu nagradu festivala dobila je Julija Kolberger iz Poljske, treću Luka Popadić iz Srbije, a nagrada ''Vilko Filač'' pripala je Bartižu Svinjarskom iz Poljske.

Kao i početak, i kraj Kustendorfa preksinoć se pretvorio u pravi spektakl. Ovoga puta u glavnoj ulozi bio je ministar kulture Ivan Tasovac koji je Kusturici i okupljenima poručio: "Festival je završen, smatrajte se zatvorenim!"

Po rečima Tasovca, Kustendorf je promenio pravila po kojimma ljudi iz vlasti svečano i samozadovoljno, pompezno otvaraju festivale.

"U pravoj prirodi vlasti je da festivale zatvara. Dosta je bilo, smatrajte se zatvorenim. Nakon sedmodnevnog orgijanja talenta i kreativnosti, razidjite se, molim, dvoje po dvoje", rekao je ministar Tasovac uz opšte oduševljenje u sali.

Žurka

Glumica Berenis Bezo igrala kolo

Odmah po zatvaranju Kustendorfa u restoranu Viskonti u Drvengradu počela je žurka. Pevala je Verica Šerifović.

Glumica Berenis Bezo, predsednica žirija za nagrade Kustendorfa, najpre je sa strane gledala kako se igra u Srbiji, onda se i sama uhvatila u kolo i - pokazala zavidnu veštinu... Odlično je bio raspoložen i ministar Ivan Tasovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track