(VIDEO) Felner izazvao Fajmana, Špindelegra i Buresovu na kupanje!
Foto: Kurir Austrija

PROZVAN I AUSTRIJSKI KANCELAR

(VIDEO) Felner izazvao Fajmana, Špindelegra i Buresovu na kupanje!

Austrija -
Izdavač bečkog dnevnog lista Esterajh Volfgang Felner nominovao je za učestvovanje u humanitarnoj akciji i polivanje ledenom vodom kancelara Vernera Fajmana (SPÖ), i ministre Mihaela Špindelegera i Doris Bures

BEČ - Volfgang Felner (Wolfgang Fellner), izdavač bečkog dnevnog lista Esterajh (Österreich), prihvatio je izazov i polio se ledenom vodom u globalnoj ­humanitranoj akciji (Ice Bucket Challenge), čiji prilozi idu za borbu protiv neizlečive amiotrofične lateralne skleroze (ALS).

Felner se zalio kofom na rubu svog bazena u Ibici gde provodi godišnji odmor. Izdavač Esterajha je po pravilima igre nominirao nove "žrtve". On je izazvao troje političara iz državnog vrha koji trebaju da nastave lanac samopolivanja ledenom vodom i to kancelara Vernera Fajmana (SPÖ), vicekancelara i ministra finansija Mihaela Špindelegera (ÖVP) i Doris Bures (SPÖ), saveznu ministarku infrastrukture, i kandidata za mesto predsednice austrijskog parlamenta, (umesto nedavno preminule Barbare Pramer).

Javnost sa nestrpljenjem čeka da vidi hoće li ova trojka prihvatiti ledeni izazov, mada malo ko veruje da će se Fajman, Špindeleger i Buresova odazvati pozivu da se okvase i fotografišu pod mlazom hladne vode. Možda se povedu za primerom italijanski premijer Mateo Renci (Matteo Renzi) koji je i sam bez imalo blama učestvovao u ovoj akciji.

Izazivač Volfgang Felner želi da "očisti" državni vrh

http://www.youtube.com/watch?v=TZM6yORKsUI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track