JAK IGRAČ: Fedor Holc (21) osvojio milion evra na kartama!
Foto: Printscreen OE24

Bečlija prvak sveta u onlajn pokeru

JAK IGRAČ: Fedor Holc (21) osvojio milion evra na kartama!

Austrija -
Dvadesetjednogodišnji mladić posle 30 sati igranja pobedio je u finalu Brazilca Jurija Martinsa, a od pozamašne nagrade planira da kupi kuću roditeljima

BEČ - Fedor Holc (Fedor Holz, 21) iz Beča kao pobednik Svetskog prvenstva u onlajn pokeru Poker-Stars osvojio je 1,03 miliona evra.

Turnir za prvaka sveta u onlajn pokeru počeo je u nedelju uveče, a na njemu su učestvovala 2.142 igrača širom sveta. Na ovom takmičenju, koje je trajalo duže od 30 sati, finalna runda odigrana je juče ujutru u 6 časova.

U njoj je Fedor Holc ( 24) uspeo da nadigra svog protivnika Brazilca Jurija Martinsa (Yuri Martins). Nakon pobede na turniru i osvajanja velikog novčanog dobitka Fedor je na svom tviter nalogu samo napisao „Jaaaaaaaaaaaa!!!“.Umesto da osvojeni novac potroši na automobile i zabavu, kao što bi većina njegovih vršnjaka verovatno i uradila, Fedor će od dobitka kupiti novu kuću svojim roditeljima.

Interesantna je čenjenica da je Fedor zaseo na „vrh sveta“ posle samo tri godine aktivnog igranja pokera, naime tada je odigrao svoju prvu partiju onlajn pokera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track