ŠOKANTNO: Još jedno dete (2) palo kroz prozor!

Trenutak nepažnje

ŠOKANTNO: Još jedno dete (2) palo kroz prozor!

Austrija -
Ovo je samo jedna u nizu ovakvih nesreća u austrijskom glavnom gradu u poslednje vreme. Pre nepuna dva meseca dva dečaka (3) je u roku od nekoliko dana zadesila ista sudbina

BEČ - Dečak star dve godine ispao je kroz prozor stana u 11. bečkoj opštini!

Nesreća se dogodila u četvrtak oko osam časova ujutru, dok je na dečaka pazila baka (45). Žena je na kratko otišla do toaleta, a za to vreme dečak se popeo na sims prozora u stanu u ulici Simeringer hauptštrase (Simmeringer Hauptstraße) i ispao kroz prozor na beton. Iako je palo sa visine od četiri metra, dete nije doživelo ozbiljnije povrede, ali je policija protiv njegove bake pokrenula istragu zbog nemarnosti.

Podsetimo, ovo je samo jedna u nizu sličnih nesreća u austrijskom glavnom gradu u poslednje vreme. Pre nepuna dva meseca dva dečaka (3) su u roku od nekoliko dana ispala kroz prozor. Najpre je trogodišnji dečak pao kroz prozor u 11. opštini, a zatim je njegov vršnjak doživeo istu sudbinu u 12. opštini. Obojica su doživela teže povrede, ali su se u međuvremenu u potpunosti oporavila.

Kuratorijum za bezbednost u saobraćaju (KfV) saopštio je da u Austriji dvadesetak dece godišnje padne kroz prozor, a u proseku dva do tri pada imaju smrtni ishod. Ova institucija upozorava roditelje i staratelje da ne potcenjuju sposobnosti i, pre svega, brzinu male dece. Preporučuje se ugradnja sigurnosnih brava na vrata terasai prozora, a roditelji se mole da kauče i stolove nikada ne postavljaju tik uz prozore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track